Mi kell a teljes boldogsághoz?


Mindenkinek egy célja van az életben: hogy boldog legyen. Ezért dolgozik, ezért szeretkezik, ezért bulizik, ezért nevet. Akkor miért boldogtalanok olyan sokan? Nos, azért, mert nem tudják, hogy a kiegyensúlyozottsághoz néhány dolgot el kell engedniük.

 

Boldogság. Éppolyan lényeges és alapvető szó, mint a szeretet. És éppen olyan rejtélyes is. Rejtélyes azért, mert miközben lelkünk legmélyén mindannyian …”
Müller Péter

 

boldog férfi virágok közt

1. Mások véleménye
Kit érdekel mások véleménye, ha boldog vagy azzal, amit csinálsz? Gondolj bele, mennyi mindent elérhetsz, ha nem foglalkozol a kétkedőkkel, a megmondóemberekkel, a mindent jobban tudókkal…

2. Düh
A düh belülről zabál fel, és megakadályozza, hogy kiegyensúlyozott legyél. Tanuld meg, hogyan köss békét a hibáiddal, azzal, amit mások tettek ellened, vagy azzal, amit nem sikerült elérni, bárhogyan is próbálkoztál.

3. Negatív önkép
Egyetlen ember véleménye számít a testeddel kapcsolatban, és az te vagy. Csak te döntheted el, jól nézel-e ki, vagy sem, mint ahogy csak te tudod megváltoztatni az alakod, ha úgy érzed, szükség van rá. Ne hagyd, hogy bárki megmondja, hogyan kellene kinézned.
A boldogságba nem férnek bele a negatív gondolatok

4. A tökéletes partner
Ha boldog akarsz lenni, felejtsd el a tökéletes partnert, mert olyan nincs. Ne keresd, ne kutasd, ne ácsingózz utána, mert a folyamatos csalódás megkeseríti az életedet. Mindenkiben vannak hibák, amiket el kell fogadnod – de ott a lehetőség, hogy továbblépj, ha számodra túl súlyosak.

5. A tökéletes élet
Ugyanazt tudjuk mondani, mint a tökéletes partner esetében. Csak egy párhuzamos univerzumban történhet meg, hogy az élet minden területe rendben legyen. A valóságban valami mindig hibádzik, valami mindig nehezebben megy, és ha ezzel nem tudsz megbarátkozni, akkor soha nem lehetsz boldog.

6. Kifogások
Felejtsd el ezt a szót. Nincsenek kifogások, csak megoldások. Nincs időd edzőterembe menni? Kelj fel korábban, és menj el reggel. A kifogások csak arra jók, hogy igazold annak a helyességét, hogy nem csinálsz meg valamit.

7. Az exed
Kizárólag akkor gondolj rá, ha valamit tanulni akarsz a kapcsolatból, a hibákból, amiket elkövettél. Más miatt abszolút nem érdemes agyalnod a régi szeretőkön, mert csak meggátol abban, hogy valaki mással boldog legyél.

8. Makacsság
Tudjuk, hogy nehéz beismerni, de néha tévedsz. Ha ilyen történik, akkor egyszerűen fogadd el és lépj tovább. Hagyd a makacsságot, mert nemcsak mások, hanem a saját magad helyzetét is képtelenné teszed.

9. Halogatás
Pató Pál úr vicces figura volt Petőfi Sándor művében, de az életben egy ilyen embernek egy kiadós pofonra lenne szüksége, hogy megtanulja, a halogatás az élet megkeserítője. Minden feladatot akkor csinálj meg, amikor kell, és rengeteg aggódást megspórolsz – és sokkal boldogabb lehetsz.

10. Negatív hozzáállás
Azt kapod vissza a világtól, amit adsz. Ha negatívan állsz hozzá mindenhez, akkor semmiben nem fogod meglátni a szépet, a jót és állandóan csak panaszkodni fogsz. Ne félig üres legyen a pohár, hanem félig teli!

11. Féltékenység
Ne figyelj árgus szemmel másokat, inkább kezdd el értékelni azt, amid van. Mindenkinek egyedi az élete, mindenkinek más célokat kell elérnie, találnia. Semmit nem nyersz abból, ha irigyled, hogy neki már van autója, van gyerek, van pénze. Keresd meg, hol rejlenek a te sikereid.
Ne légy féltékeny, és boldogabb életed lesz

12. A múlt
Ne élj a múltban! Az egykori hibákból már levontad a tanulságot, okultál abból, amiből kellett, akkor meg miért rágódsz rajta? Ami megtörtént, megtörtént, lépj tovább a boldogságodért.

13. Elvárások
Az elvárásoktól való megszabadulás a kulcsa a boldogságnak. Sokszor hisszük, hogy ha adunk valamit, akkor azt vissza is fogjuk kapni. Sajnos azonban ez nem mindig van így. Ne várj el mindig valamit egy hasonló szituációban, ezzel nem helyezed magad fölösleges nyomás alá, és nem fogsz annyit csalódni.

14. A meggyőződés, hogy a szerencse majd bekopogtat az ajtón
Ki kell menned a világba ahhoz, hogy rád találjon a szerencse. Nem dőlhetsz hátra azzal a biztos tudattal, hogy oké, most már történhetnek velem a dolgok. Hagyom, engedem.

Azt mondom, valamennyien nagyon értékesek vagytok. Mindenkiben van sok jó, abba kell kapaszkodni, ha kudarcok érnek. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy küzdjön és merjen tenni magáért!
Merjetek boldogok lenni!

Link:  http://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/14-apro-dolog-amit-el-kell-engedned-ahhoz-hogy-boldog-legyel?utm_campaign=horoszkopfb&utm_source=horoszkopmost

Share Button