Vegán finomat

Gusztusos darab

Ha nem vágysz húsos ételekre akkor is készíthetsz ínycsiklandozó fasírtot. Nagyon könnyű recept, de családi összejövetelekre is jó választás!

Hozzávalók:
-250 g szárazbab (bármilyen fajta),
-2 db nagyobb burgonya,
-fél kis kanál curry,
-őrölt fekete bors ízlés szerint,
-fél kis kanál koriander,
-só ízlés szerint,
-3 evőkanál liszt.

Elkészítés: Áztassuk be a babot meleg vízbe este és hagyjuk ázni reggelig, majd öntsük le a vizet a babról, mossuk meg és tegyük oda főni. Minél tovább fő annál jobb mert puhább lesz. Ha megfőtt daráljuk le vagy, pépesítsük robotgéppel. Tisztítsuk meg a burgonyát, főzzük meg és pürésítsük. Keverjük össze a burgonyapürét a babpürével, fűszerezzük sóval, borssal, koriander és curryvel, formázzunk fasírtoka a masszából és forgassuk meg lisztben. Tegyük a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük előmelegített sütőben 180 fokon, ameddig jól megpirulnak. Kisüthetitek olajban is, tetszés szerint.
Ízlés szerint tehetünk a fasírt masszába gyömbért, száraz kaprot, hagymát, zöld petrezselymet. Tálalva zöld salátával is remek lehet. Szerintem kipróbálom mielőbb, mert megtetszett. Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón: