A hét főbűn egyike: a pletyka

A pletyka bűn!

A hét főbűn mai nevükön: büszkeség, kapzsiság, harag, irigység, bujaság, falánkság és lustaság, amelyek ellentétesek a hét mennyei erénnyel.

Nagyiday Adrienne teozófus szerint az egyik legnagyobb spirituális bűn a pletykaterjesztés. Ugyanis, ha valaki rosszat gondol a másik emberről, akiben éppen abból a negatív tulajdonságból, amelyet terjeszt róla, csak kevéske is megtalálható, akkor a bűnt előbb-utóbb el fogja követni. Például, akiben hajlam van a csalásra, és éppen ezt kezdik el alaptalanul terjeszteni róla, akkor, ha elég erős a negatív gondolat, ezt a tulajdonságot elő fogja hívni, és az illető elköveti a csalást.
Spirituálisan a főbűnös pedig az lesz, aki a pletykát elindította, illetve a terjesztésével hozzájárult a megvalósuláshoz, amiért a jelenben, – mivel azonnali karma van! – megkapja a büntetését. Ötszörösen!
Mindez fordítva is igaz, ha csupa jót mondunk valakiről, és még csak csírájában van meg benne, akkor az a mi erősítésünk hatására kezd majd kibontakozni. Figyelj oda, hogy a fényt terjeszd, ne a sötétet! Szeretettel, lélekölelésem:

Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu