A szilva az ősz ízletes csemegéje!

Mennyei ízű, csodás gyümölcsünk: a szilva

Az ősz egyik legfinomabb gyümölcsének számító, csodás színekben pompázó szilva. Annak ellenére, hogy édesebb változata is létezik, a szilva kevés szénhidrátot tartalmaz, ugyanakkor magas folyadéktartalommal bír, így kiváló választás, ha nemcsak fogyni akarsz, de megtisztítanád szervezeted a méreganyagoktól.
A szervezet salaktalanításának egyik legjobb időpontja az ősz, hiszen a nyár folyamán felszaporodott mérgektől célszerű mielőbb megszabadulni, emellett a tél folyamán jelentkező vitamin- és napfényhiányos állapot elleni védekezésre sem árt felkészíteni szervezeted.
A szilva rostjai révén is segíti a salakanyagok mielőbbi kiürülését, emellett laktat, különösen, ha a zöld húsú, savanykásabb változatot választod, ez ugyanis csillapítja étvágyadat, és hosszú időre felfrissít, amellett, hogy fokozott mozgásra készteti bélrendszered. Mindennek köszönhetően érthető, hogy miért alkalmazzák a gyümölcsöt a székrekedés ellenszereként. A fogyókúrára gyakorolt jótékony hatásai mellett immunrendszeredet is erősíti fogyasztása, köszönhetően A-, B- és C-vitamin-tartalmának, valamint antioxidáns összetevőinek.


A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
Gazdag olyan B vitamin komplexekben, mint a niacin, a B6-vitamin és a pantoténsav, ezek együtt elősegítik a szervezetben a proteinek és a zsírok anyagcseréjét. K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.
Fogyasszátok mértékkel. Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó- life coach
léleklátó médium, spiritiszta-orákulum
tarot mester-jós
energiagyógyász–angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu