A tökéletes nyári frissítő

A jeges tea lehet a kedvenced!

A nagy nyári melegben ne feledkezzetek meg a folyadékpótlásról! Tudtad, hogy amikor ‘szomjas’ vagy az már a kiszáradás jele? – érdemes rendszeresen pótolni a folyadékot a szervezetedben, ne várd meg amíg szomjas leszel.
Készítsétek el a család kedvenc italát – ízlésetek, igényetek szerint. Lehet az alap zöld tea, vagy a karakteresebb fekete tea – válaszd amelyiket te szereted.  Itt jegyzem meg, hogy a zöld te javítja az agy egészségét, különösen befolyásolja a kognitív folyamatokat (jótékony hatása van a memóriára és a figyelemre), a pszichopatológiai tüneteket is enyhíti, mint pld. a szorongás. Ízesíteni is sokféleképpen lehet – aprított gyümölcsökkel, limeval, citrommal, mentával, cukorral, vagy természetes alapú édesítőszerrel. Csajos bulikhoz is kiválóan illik, de a családodnak is kedveskedhetsz vele. Szervírozhatod jéggel, dekorációs kiegészítőkkel – koktélos pohárban este vendégváróként frissítő aperitívként is mehet. Nem lehet megunni, mert sokféle lehet – hol ilyen, hol olyan, ahogy a kedved tartja, amilyet  kívánsz olyan fajta. Ha a Rooibos jön be neked, akkor az legyen a te italod ezen a nyáron.

És most jöjjön egy ajándék recept, ahogy én készítem – nálunk a bergamottos a kedvenc.

Hozzávalók:

• 3-4 filter a kedvenc teádból
• 1 liter forró víz
• 10 dkg bogyós gyümölcs (ribizli, málna, eper és szeder ízlés szerint vegyesen)
• 1 db citrom
• cukor/édesítőszer ízlés szerint
• mentalevél
• jégkocka

Elkészítés:
Forraljunk fel 1 liter vizet, majd forrás után tegyünk bele 3-4 filtert. Az intenzív íz elérése érdekében áztassuk legalább 10-15 percig. Míg forró a víz, tegyük bele a cukrot vagy az édesítőszert, hogy az könnyebben feloldódjon. Ezt követően várjuk meg míg lehűl a tea, mert ha ilyenkor rakjuk bele a gyümölcsöket és a citromlevet, akkor a magas hőmérséklet semlegesítheti a benne levő C-vitamint. Miután a tea szoba hőmérsékletűre hűlt, tegyük bele a megmosott bogyós gyümölcsöket, facsarjuk bele a citromot és tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy teljesen lehűljön és a gyümölcsök íze is összekeveredjen a teával. Miután a tea kellően hideg lett, tegyünk néhány jégkockát a pohárba, öntsük rá a jeges teát majd tetejére tegyünk 1-2 mentalevelet és már fogyasztható is a vitaminban gazdag nyári frissítő.
Ínyencek itala – nevet is adhatsz neki, kedved szerint!

Lélekölelésem:

Asajah

spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Share Button