A zöldségek királya

A  spárga

Az egyik legfinomabb és legkülönlegesebb zöldségünk a spárga. Zsenge, de karakteres: nem lehet nem szeretni – nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Készíthetsz belőle mindenféle különlegeset. Íme egy ínyenc recept.

Baconbe tekert spárga.
Előételként, de köretként is tálalhatod a baconbe tekert spárgát, a szalonnától szaftos és ízletes lesz az egyébként semleges ízű zöldség. Ha szereted a pikáns ízeket, bátran fűszerezd meg a spárgát, a só és bors mellé fokhagyma és chili is kerülhet. A baconbe tekert spárga mindennel együtt fél órán belül készen van és az egész család imádni fogja.

Hozzávalók hat személyre
– 24 darab zöld spárga
– 12 szelet bacon
– 1 ek olívaolaj
– ízlés szerint só, frissen őrölt bors
– ízlés szerint fokhagymapor


Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ha van sütőrácsunk, helyezzük egy tepsi fölé, ezen süssük a spárgákat, ha nincs, olajozzunk ki egy sütőlapot.
A spárgákat tisztítsuk meg, vagyis vágjuk le a fás végeiket. Tegyük a spárgákat egy tálba, locsoljuk meg őket olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk rájuk pár csipet fokhagymaport. Alaposan keverjük össze. A sóval vigyázzunk, a bacon is sózni fog.
A baconszeleteket vágjuk félbe, hogy vékonyabb csíkokat kapjunk. Minden szelet bacont tekerjünk egy szál spárga köré. Tegyük őket a rácsra/sütőlapra.
Süssük 10 percig. Egy húsfogó vagy csipesz segítségével fordítsuk meg őket, majd tegyük vissza még 10-15 percre. Ha van grillfunkció a sütőn, az utolsó 1-2 percben azon pirítsuk a bacont.
Fincsinek néz ki, bizonyára az is –  ha kedvet kaptál hozzá készítsd el – jó étvágyat hozzá! Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-lélekfejlesztő
tarot mester-jós – spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal-és gyászterapeuta
önismereti- és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam, nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu/