Egy igazán tökös-étel

Kecskesajtos polentával töltött japán tök

Hozzávalók 4 személyre
1 db hokkaido tök (kb. 1 kg)
100 g kukoricadara
400 ml tej
200 ml víz
5 ek krémes kecskesajt
só, bors
1 gerezd fokhagyma
kis csokor friss bazsalikom
kis csokor friss petrezselyem
3 ek olívaolaj


Elkészítése: A tök tetejét levágjuk, kicsivel magasabban, mint a ¾-e. Bekenjük az egészet olajjal, pici sóval és visszarakjuk a tetejét. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük, a tetejét lerakjuk a tepsire, kiöntjük a vizet a tökből majd visszarakjuk a sütőbe további 30 percre sülni.
Egy aprítógépben a petrezselymet és a bazsalikomot lezúzzuk. Közben a tejet, vizet egy lábasba öntjük, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk és polentát főzünk belőle. Amikor teljesen kész, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kecskesajtot, belenyomjuk a fokhagymát és adunk egy evőkanál zöldfűszeres olajat hozzá. Ezt töltjük a sült tökbe.
Meglocsoljuk a maradék olajjal és tálaljuk: ha szeretnénk cikkeket vágunk belőle, vagy egyszerűen egy kanállal kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy a tökből is kanalazunk hozzá.
Jó étvágyat ehhez a különleges menühöz! Szeretettel, léleköleléssel:

spirituális tanácsadó- life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum

energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón: