EZOVILÁG kategória bejegyzései

Mindenkinek megvan a társa

Ha készen állsz a párkapcsolatra, életedben meg is jelenik.

Megfelelő partnert a legkönnyebben akkor találunk, amikor nincs rá szükségünk. Hogy miért? Azért, mert a kényszerűség és a stressz…
-megbénítja az intuíciót,
-vakká tesz a kínálkozó lehetőségek és
-süketté a szíved hangja iránt.

A hozzád illő társhoz vezető út nem mindig egyenes és egyértelmű. Aki azonban meg tudja őrizni a lelki egyensúlyát, aki olyannak szereti magát, amilyen, és minden pillanatban hálás az élet apró ajándékaiért, annak…
-kiválóan működnek a megérzései,
-nyitott minden kínálkozó lehetőségre, és a néha furcsa tanácsokat adó belső hangra is odafigyel,
-még akkor is észreveszi, hogy a szíve megdobban, mert alkalmas partner tűnt fel a láthatáron, ha az illető haja nem fekete, ahogyan várta, hanem esetleg szőke.
Tehát nyitott szívvel kell járnunk a világban, máskülönben nem találjuk meg azt, aki igazán illik hozzánk. Ez már csak így van. Ezért minden pillanatban igyekezz magasan tartani a rezgésszintedet, és már jó előre a legjobb irányba terelni az életed. Tudod: minél zaklatottabb vagy, annál zaklatottabb partnert helyez kilátásba a sors. Örülj, hogy szingliként éppen van időd és alkalmad megbékélni magaddal és a sorsoddal. Ha sikerül, egyre sugárzóbbá válik az egész lényed, és egyre jobban vonzódnak majd hozzád azok is, akiknek a szívében hasonló fényesség ragyog. Így már sokkal jobb esélyed van egy élettel teli kapcsolatra.
Mindenki azt kapja, amije már van.
Szinte mindegy, hol is keresed a társaságot, vagy hogy keresed-e egyáltalán. A megfelelő társ szinte magától jelenik meg a látóteredben. Felbukkan, amint olyan tudati szintre jutsz, amelyen boldog lennél valakivel, aki olyan, mint te. Tedd fel magadnak a kérdést: ha szembejönnék magammal – úgy, ahogy jelenleg gondolkodom, érzek, és a világot szemlélem, ahogyan magammal és másokkal viselkedem -, kellenék-e magamnak, mint társ?
Gondolataink korántsem mindig olyan szabadok, mint hinnénk. Nem tudjuk rejtegetni őket, legalábbis a tudatalattink jelzéseit nem. Az alaphangulatunk érződik rajtunk, ha akarjuk, ha nem. Nem rejtőzhetünk el! A másik ember megérzi, hányadán állunk magunkkal, és ennek megfelelően reagál.
Szeresd magad, különben más sem szerethet téged!
Ha nem szereted magad, és titokban azt gondolod, hogy nem is vagy szeretetreméltó, akkor ez sugárzik belőled. Ez az üzenet jut el a többi emberhez. Ebből logikusan az következik, hogy amennyiben egy szingli párkeresés közben önnön értéktelenségét sugározza, megerősítése kényszerítő erővel fog hatni mindenkire, akivel találkozik, így hát tényleg nem fogják őt szeretni. Csakis akkor bukkanhatsz olyan emberekre, akik igazán szeretnek, ha meg tanultuk szeretni magunkat, és engedjük, hogy mások is szeressenek bennünket.
Állandóan azon fáradozunk, hogy takargassuk, milyenek vagyunk valójában, mik a gyengéink, és közben csodálkozunk, hogy senki sem szeret minket olyannak, amilyenek valójában vagyunk De hát honnan is tudhatnák, kit tisztelhetnek személyünkben, ha állandóan csak rejtőzködünk?
Valahányszor megölelsz valakit (üdvözléskor, búcsúzáskor, barátságból, vigasztalásul, gratulációképpen – vagy ha éppen nem kínálkozik alkalom, teremts egyet), gondolatban is légy jelen. Gondolj arra, hogy „mindketten méltók vagyunk a szeretetre”. Ez még meghittebbé tesz minden ölelést. Észre fogod venni, hogy megváltoznak az érzéseid: a hozzád illő társnak egyre kevesebb oka lesz elutasítani téged. Te pedig végre bízni tudsz abban, hogy minden a rendelkezésedre áll, amire szükséged van. Várj csak egy kicsit! Hopp, már be is kanyarodott a következő sarkon. – Bärbel Mohr

Lelked fénye


“Mi a kisugárzásod? Lelked tudatosságának testeden átsugárzó fénye, mely betölti a teret, és hat a környezetére. Mindenre, és mindenkire. Egyszerűen, nem tudsz nem hatni. Jellemed szerint élsz ezzel az erővel, melynek kormányzója a szeretetedhez fűződő kapcsolódásod. Az Élet egyik nagy felelőssége, hogy ezt szívből megértsük.” –  Semsei Angelika

Adventi meditáció – a lélek helyreállításáért

Lélektisztító meditáció

Csupán egy fehér gyertyára lesz szükséged ehhez az erőteljes és felvillanyozó meditáció elvégzéséhez. Tedd a gyertyát az oltárodra, és gyújtsd meg. Ülj le kényelmesen szentélyeddel szemben, majd tölts el egy-két percet a gyertya fényének szemlélésével.

Képzeld magad elé a fényt, amint szétterjed testedben, majd az aurádon keresztül kiárad, hogy az egész világot szeretettel, békével és védelemmel ölelje körbe.

Ha már úgy érzed, készen állsz, vegyél három mély lélegzetet, szívd be mélyen a tüdődbe a fehér energia tisztaságát és jóságát. Minden egyes lélegzetet tartsd bent néhány pillanatig, majd lassan fújd ki a levegőt.

Mostantól pedig be fogod lélegezni, és magadba fogod szívni a szivárvány minden egyes színét, egyiket a másik után. Kezdésképpen hunyd le a szemedet, és vegyél egy mély lélegzetet. Képzeld el, ahogyan belélegzed a tökéletes és tömény vörös energiát.
Képzeld magad elé ezt a tökéletes vörös energiát, ahogyan szétterjed tested minden porcikájába. A levegőt lassan fújd ki. Lélegezz be újból vörös energiát, de most gondolj arra, hogy egyszerre az univerzális szeretetet is belélegzed. Hagyd, hogy ez az univerzális szeretet összeforrjon a vörös energiával, és újfent beutazza egész testedet. Miközben kifújod a levegőt, engedd el az összes félelmedet, kételyedet és gondodat, hadd távozzanak testedből.
Nyisd ki a szemedet, és nézz bele a fehér gyertya fényébe legalább egy percen keresztül. Ha már úgy érzed, készen állsz, újból hunyd le a szemedet, és lélegezd be a tiszta narancssárgát. Engedd, hogy könnyen, erőlködés nélkül szétterjedjen az egész testedben. A levegőt lassan fújd ki.
Vegyél még egy mély lélegzetet, újból szívd magadba a narancssárga energiát, de most lélegezd be vele együtt a vidámságot, a boldogságot és a kacagást is. Engedd, hogy szétterjedjen tested egészében.
A levegőt kifújva engedd, hogy minden múltbéli csalódás, szomorúság és bánat eltűnjön. Nyisd ki a szemedet, és nézz bele mereven a gyertyába legalább egy percen keresztül, mielőtt megismételnéd a feladatot a sárga energiával is.
Minden egyes szín képvisel pozitív tulajdonságokat, amelyeket beszívsz a testedbe, és (egy kivételével) negatív energiákat is, amelyeket pedig kifújsz:
Vörös: belélegzed a szeretetet.
Kifújod a félelmet, kételyeket és gondokat.
Narancssárga: belélegzed a vidámságot, melegséget, boldogságot és kacajt.
Kifújod a csalódottságot, szomorúságot és bánatot.
Sárga: belélegzed az égészséget.
Kifújod a betegséget és a negativitást.
Zöld: belélegzed a harmóniát, megelégedettséget és érzelmi egyensúlyt.
Kifújod a harmónia hiányát és a konfliktust.
Kék: belélegzed a békét.
Kifújod a dühöt és a konfliktust.
Indigókék: belélegzed a személytelen, univerzális szeretetet.
Kifújod a kéjelgést, lustaságot és a közönyt.
Lila: belélegzed a spiritualitást, intuíciót és megvilágosodást.
Kifújod az emberiség iránti szeretetet.

Miközben lila energiát fújsz ki, képzeld el az isteni szeretetet, amint szétárad, és körbeöleli az egész világot.

Hagyj legalább egy perc szünetet az egyes színek között, majd befejezésként lélegezd be a tiszta fehér fényt. Képzeld magad elé ezt a fényt, amint szétterjed testedben, majd az aurádon keresztül kiárad, hogy az egész világot szeretettel, békével és védelemmel ölelje körbe. – Egészségsziget
Ne várd meg, amíg tényleg szükséged lesz elméd, tested és lelked helyreállításához. Bármikor elvégezheted ezt a meditációt, amikor csak akarod. Életed minden területére jótékony hatással lesz.
Szeretettel, léleköleléssel:

spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum

energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu

Spirituális konzultációk!

Spirituális tanácsadás az ünnepi időszakban is!

Ha válaszokat keresel – fordulhatsz hozzám különféle ezos gondokkal-bajokkal-kérdésekkel. Témamegjelöléssel kereshettek – szeretettel várom az ezoterikus Hölgyeket személyesen, a stúdiómba, de kamerás messengeren és kamerás skypeon is vállalok videóhívást, foglalkozást, tanácsadást.

Terápiákkal, angyalozással, tanfolyammal, tarot- elemzéssel, energetikai oldással, tértisztítással, oldással, blokkoldással is segíthetek.


Keressetek bizalommal, az adventi hétben és a két ünnep között is elérhető leszek, szilveszter napján csak délután 6-ig.  Hívj bátran és rugalmasan egyeztetünk. Szeretettel várom az ezoterikus Hölgyeket! Léleköleléssel:

spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta
Budapest, Örs vezér tere – Asajah Stúdió

Kapcsolat: 0620 278 26 12

Messengeres, skypeos konzultációk:
Ezoterikus szakterületeim, amiben segíteni tudok Neked:
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:

Adventi erények – adventi kísértések – adventi próbák!

A karácsonyi ünnepkör az Adventtel kezdődik.

Az Advent szóról sokaknak a várakozás jut az eszükbe: a karácsonyt megelőző felkészülést, az ünnepre történő várakozás. Advent időszaka lehetőség és számadás is egyben. Lehetőség az előrelépésre és fejlődésre. Az adventi próbák alatt angyalok vesznek körül bennünket, fényükkel segítve.
Advent négy hetében négyféle kísértés éri az embert, és ezekkel szemben négyféle morális képességet kell megerősítenie magában: Igazságosság, Bátorság, Mértékletesség, Bölcsesség. Az advent négy hetében ezt a négy erényt fejleszthetjük ki magunkban, ellenállva a kísértésnek.


Advent első hete: Az Igazságosság erénye – Mihály arkangyal.
Az ellenerők advent első hetében különösen az ember fizikai testét környékezik meg. Az archék, akik az ember fizikai egészségét hivatottak védeni, most elállnak az ember mellől. Az ellenerők ezért ezt a területet próbálják meg. Céljuk a megtévesztés, hogy becsaphassák az ember érzékelését; így megbomlaszthatják az ember és a világ harmonikus viszonyát. Ha a kísértés sikeres, ez az emberekben kétségbeeséshez vezet.
Ne engedd, hogy lehúzzanak, tarts ki végig a hited mellett, lásd tisztán a sorsodat, csakis a megérzéseidre hallgass. Tudni fogod hogy mi az igaz számodra, és fogadd el azt, hogy a világ ‘másmilyen’ is lehet… Zárj le minden olyan kapcsolatot, ami nem emeli a lelkedet. Tudatosan élve kezeld most is a helyzeteket, belső fényed világítsa meg az utat neked. Minden belső nehézség, egy út a fejlődéshez, egy karmaoldás, egy tanulás – a spirituális emberré válás lehetősége is egyben.
Az első kísértés elhárítására alkalmas az igazságosság erénye. Az igazságosság mint kozmikus törvény, a karmában jut kifejezésre. Az igazságosság segít meglátni mindennek az isteni oldalát és feltárja előttünk az álságot. Meg kell tanulni a szenvedéseket és a csalódásokat nyugalommal és töretlen erővel elviselni.
Hívjuk be ezen a héten az Igazságosság Lelkét, és Mihály segítségével fogadjuk be energiáit.

Advent második hete: A Mértékletesség erénye – Melkidézek angyal.
Advent második hetének arkangyala Melkidézek arkangyal. Ez a vágyak önző, mértéktelen megnövekedésének időszaka, így ezen a héten a mértékletesség az ember fegyvere. Mértékletesnek érdemes lenni az étkezésben, a gondolkodásban, a tévézésben és a fecsegésben, egyszóval mindenben. Nagyon ajánlatos ezen a héten többszöri szóböjtöt tartani! Melkidézek arkangyal a békesség királya. Energiája hatalmas, tele van szeretettel és békével.tartoznak a földangyalok mellett a gyógyítók és kozmikus orvosok is. Arra tanít, hogyan élhetjük meg a spiritualitást a mindennapokban, megmutatja a teremtő lét erejét és felelősségét.
Fénylény energiája megerősíti a test, a szellem és a lélek közötti kapcsolatot, és megmutatja, hogyan fejlődhetünk testünkkel összhangban, hogyan gyarapodhatunk létünkben.

Advent harmadik hete: A Bátorság próbája – Metatron arkangyal.
Az ellenerők elsősorban az asztrális testre hatnak: félelmet és aggodalmat akarnak ébreszteni bennünk. Az ember asztrális testét az angyalok vigyázzák. Mivel most ők is hazatérnek, az ellenerők ezt a területet is támadás alá veszik. Az ember úgy éli meg ezt, mintha elvesztené lelki egyensúlyát, ezáltal kibillenhet az egyenesből és leléphet az útról. Úgy érezhetjük, hogy lelkünk három ereje nem működik összhangban és nem szolgálnak minket. E három erő az Akarat, az Érzelem és a Gondolat.
A lélek e három vetületét újra harmóniába kell hoznunk, és ebben segít a bátorság ereje! A bátorság lényege, hogy semmilyen helyzetben ne veszítsük el önmagunkat.
A három lelkierő (akarat, érzelem, gondolat) szétválása félelemmel tölti el az embert. A félelem pedig képes az embert olyan dolgokra késztetni, amit nem szeretne megtenni. A bátorság erejével képesek vagyunk ezen lélekrészeinket újra egyensúlyban hozni.
Az embernek a legnehezebb helyzetben is meg kell találnia a helyes megoldást a szellem sugallatára hallgatva. Meg kell őriznie lélekjelenlétét!
Hívjuk be ezen a héten a Bátorság Lelkét, és Metatron arkangyal segítségével engedjük magunkba egyensúlyba hozó erejét.

Advent negyedik hete: A Bölcsesség erénye – Zadkiel arkangyal.
Advent negyedik hetének ereje a Beavatás – a Belső magány, a szellemi misztériumok templomában. A téli napfordulót közvetlenül megelőző időben az ember a szellemi világ küszöbéhez érkezik. Lehetősége nyílik új szellemi bölcsességek felvételére. Ezt próbálják az ellenerők meggátolni.
Ádvent negyedik, utolsó hetében a kísértő erők az ember máig kifejlődött tagjai közül a legmagasabbrendűt és egyben legbelsőbb tagját, Énjét környékezik meg.A kísértés a tudatlanság. Ha sikeresen átmész az adventi három próbán, a negyedik héten megnyílik számodra a lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljön a magasabb világokkal. Ez a kapcsolódás lelked legmélyében kötött angyali vezeték, amely talán a legcsodálatosabb energiaszál, ami létezik. Advent negyedik hetében tehát a legfontosabb a szellemi bölcsesség megszerzése és megtartása!
A negyedik vasárnap angyala: Zadkiel Arkangyal. Az utolsó vasárnap egy püspöklila Angyal lépi át az égi és földi dimenzió kapuit, a Béke dalát énekli. Ő a Kozmikus Szeretet, a megbocsátás, a kegyelem és a tolerancia arkangyal. Zadkiel Arkangyal energiája segít a megbocsátásban, a nagylelkűség elérésében, abban, hogy önzetlen légy, elfogadó és toleráns. A könyörületesség angyala, lebontja a szorongást és a félelmeket. Friss, tiszta energiákat ad.

Advent négy hetén át érkezünk meg Karácsony szent, tiszta fényéhez – akik kiállják a próbákat, azokban megszületik a magasabb ÉN! Angyalainktól minden héten kapunk egy-egy olyan erkölcsi energiát, amelyet erővé fejlesztve kiállhatjuk a próbákat
A különleges rezgésekben kapcsolódj a Szeretet és a Fény ünnepéhez! Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó – life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu

Az élet szép!


Az élet egyetlen – ezért vedd komolyan!
Az élet szép – csodáld meg!
Az élet boldogság – ízleld!
Az élet álom – tedd valósággá!
Az élet kihívás – fogadd el!
Az élet kötelesség – teljesítsd!
Az élet játék – játszd!
Az élet vagyon – használd fel!
Az élet szeretet – add át magad!
Az élet titok – fejtsd meg!
Az élet ígéret – teljesítsd!
Az élet szomorúság – győzd le!
Az élet dal – énekeld!
Az élet küzdelem – harcold meg!
Az élet kaland – vállald!
Az élet jutalom – érdemeld ki!
Az élet élet – éljed!

Teréz anya

 

Szeretet-mantra


Nyitottan és kíváncsian tekintek a jövőre.
Tudom, hogy mindig van megoldás!
Tudom, hogy jól alakul!
Megélem a pillanat teljességét.
Jelen vagyok a pillanatban.
Gondolataimat célomra összpontosítom.
Hatalmamban áll változtatni.
A jóság hatja át napomat.
Az egyetemes szeretet szemével látlak.
Vidáman köszöntöm a mai napot!
Mély bizalmam az életben belső békét ad nekem.
Szeretettel adok.
Nap mint nap egyre több mosolyt küldök a világba.
Hálás szívvel fogadom mindazt, amit kapok.
Bizalommal vagyok az élet iránt.
Képes vagyok a megbocsájtásra.
Nem adok érzelmi választ arra, ami korábban felzaklatott.
Meglátom a helyzetben a jót.
Szeretet kísér minden utamon.

Boldogság rezgésekkel

“Az Univerzumot egyáltalán nem érdekli miért és mi miatt bocsátasz ki egy bizonyos jelet magadból. Egyszerűen a rezgésedre válaszol annak természetének megfelelően. Ha tehát szeretetet, jólétet, harmóniát érzel –teljesen mindegy mi indította el-, akkor erre a jelre fog válaszolni azzal, hogy még több hasonló eseményt, körülményt ad abból amit kisugárzol – és így elindulhatsz egy felfelé ívelő spirálban. Rögzítsd a figyelmed kellemes dolgokra, sütkérezz, fürödj bennük – még akkor is ha nem valóságosak és csak a képzeleted szüleményei. Ne feledd az Univerzumnak csak az számít hogyan érzed magad, amilyen jeleket közvetítesz. Váljon szokásoddá az, hogy jó érzéseket keltő gondolatokra összpontosítasz.” – Abraham-Hicks

NAGYI PRAKTIKÁI

Influenza elleni hagyományos népi gyógymódok

A Torma
A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.

A Gyömbér
Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig. Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal. Kortyolgassuk egész nap.

Az Erős paprika
A csípős fűszer leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti. A paprika csípősségét “okozó” kapszaicin stimulálja a váladék termelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását

A Vöröshagyma
Kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben fellépő dugulást is enyhíti. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grépfrútlével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzí íz.
Hagymatea – Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágju kössze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.
“Nyers hagyma, ill. a hagymatea helyett ajánlom a forró hagymalevest! Lehet tenni bele pár gerezd fokhagymát is, úgy még hatásosabb és ízletesebb is! Én hagymalevest kezdek kívánni, ha megfáztam… ” – mondta Dr. Péter Katalin.

A Forralt bor
A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos forralt bor elkortyolgatása. A bort – legyen az vörös vagy fehér – forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel. Teaboltokban és nagyobb üzletekben már külön forralt bor-fűszerkeveréket is vásárolhatunk.

A Húsleves
A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel ízesítjük. Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.
“Tudom még ajánlani ugyanerre a forró gulyáslevest (halevőknek a halászlé is jó) nagy mennyiségű erős paprikával és forralt borral. A legjobb, ha a forralt bort is cseresznyepaprikával csináljuk! (csak a végén kell bedobni, nem nagyon csíp, de nagyon hatásos).” – ajánlotta az orvos.

A Fokhagyma
Helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos fokhagymacseppeket. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a hörgőkben, kitisztítja az orrot, és enyhíti a torokfájást is. Ezeket a hatásait a benne lévő kénnek köszönheti, mely jellegzetes szagát és ízét is adja. Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket kevés olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.

A Cékla
A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát. Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fito-vegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban. Gyümölcs centrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.

A Savanyú káposzta
A káposzta savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát. Ennek a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során – a hő hatására – a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás a hideg időben.

A Citrusfélék
A citrus gyümölcsök amellett, hogy C-vitamin-bombák, tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal. A lázas állapottal vagy hányással járó influenzában is segítenek pótolni az elvesztett folyadékot, és csökkentik a tünetek intenzitását. Ha télen mindennap egy pohár narancs- vagy grépfrútlevet elfogyasztunk, felerősíthetjük immunrendszerünket a megfázás ellen. A grépfrútban található egyes vegyületek megváltoztathatják a gyógyszerek hatását, ezért ha gyógyszeres kezelésre szorulunk vagy krónikus betegek vagyunk, kérjük ki orvos tanácsát.

A Mézes fokhagyma
Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1 teáskanál mézzel. Naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből. forrás: Napidoktor

Szuper jó dolgok ezek – de ne feledjük, ama bizonyos életmentő gyógyszerek Isten által megáldottak. Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu