Figyelj, érezz, tapasztalj!

Intuitív tudással mindenki rendelkezik, azonban kevesen szentelnek neki valódi, tudatos figyelmet. Vannak, akik „hetedik érzéknek” nevezik, arra az adottságra utalva, hogy olyasmiről is tudnak, amit a logikusan gondolkodó értelem sosem volna képes kikövetkeztetni. Az intuíció szó jelentése ösztönös megérzés, felismerés, a dolgok mélyére látás, az a spontán válasz, amely a tudatos gondolkodásunkra érkező reakcióként felvillan a tudatalattiból. Feltétele, hogy a racionális elme kontrollját ki tudjuk kapcsolni és tudjunk spontán módon megtenni dolgokat. A racionális elménk csak azt fogadja el igaznak, amelyet kétséget kizáróan bizonyítani tudunk, vagy legalábbis logikusnak tűnő érveléssel alá tudunk támasztani. Az intuíció képes azonnal megadni azt a választ, amelyet a józan ész csupán több heti kemény munka árán tud megadni. A józan észt pedig használd arra, hogy megvalósítsd azt, amit az intuíció sugall.
Tedd fel a kérdésedet hittel és bizalommal a tudatalattidnak. A tudatalattidban lakozó végtelen értelem mindent tud és lát, ha érzelmileg képes vagy magadra hangolódni, akkor választ fogsz kapni a kérdéseidre. Kövesd a kapott útmutatást és ne a miérteket és a kifogásokat keresd. Ha mindig másra hallgatsz, ha más véleménye a fontos, akkor sosem fogsz megtapasztalni új dolgokat. Az ő életüket fogod élni, ami nem a te életed és nem a te utad.
Járj a saját utadon, azt nézd, hogy neked megfelel-e vagy nem. Figyelj a lépteidre, hallgass a megérzéseidre és tapasztalj. A saját utadat járván átéled a tapasztal szerzés örömét vagy bánatát. Olyan új tulajdonságokat fogsz felfedezni magadban, amelyekkel eddig még nem találkoztál.
Többre vagy képes, mint hinnéd. Ha elakadsz, elbotlasz még mindig felállhatsz és mehetsz tovább. Sőt: fel is kell állnod és menni tovább. Ahogy egyre többször akadsz el, egyre éberebb leszel és jobban észre fogod venni a buktatókat. Ennek az lesz az eredménye, hogy ezután már ösztönösen ráérzel dolgokra, melyek azok, amelyek nem szolgálnak téged. Melyek azok, amelyeket el kell kerülnöd. Indulj el a saját utadon, valósítsd meg az álmaidat, az elképzeléseidet. Mindeközben figyelj, érezz és tapasztalj! Jól fogod érezni magad, meglátod! – S. T.