Lélekből élni

A spiritualitás nem egy misztikus dolog!

Azt kérdezte tőlem egy fiatal kis hölgy hogy mi az a spirituális élet? Két szóval tudnám röviden megfogalmazni: Lélekből élni!

A spiritualitás nem azt jelenti, hogy valami csoda folytán eltűnik minden gát és félelem. A spiritualitás azt jelenti, hogy tudatosan dolgozol vele, mert szembe nézel vele, vállalod a mindennapjaidban. Használod és élsz vele.
A szívedet nyitod napról napra és egyre mélyebbre engeded magadban. Újra, meg újra.  Hogy átalakíthasd, átformálhasd Önmagadban – Szeretetté. Mert tudsz varázsolni. Mindenki tud, csak hinni kell benne.
Amíg valaki a sorsot okolja az életében felmerülő problémákért, addig kevés az esélye annak, hogy jobbra fordul az élete.  Saját magunkban kell megtalálni azokat a félelmeket, amellyel elzárjuk magunkat a változás elől. Ha mi magunk változunk, ha merünk másként gondolkodni mint eddig, akkor elindul a változás az életünkben is.
A spiritualitás nem egy misztikus dolog, körülvesz mindenhol, mindig, a leghétköznapibb pillanatokban is… Csak le kell lassítanod a rohanó tempót, le kell csillapítanod a külső zajt és az elméd zaját. Lépj pár lépést hátra az életedből, legyél kicsit külső szemlélője, figyeld magad… Vedd észre az életed nagyobb összefüggéseit, amik mellett elrohansz és a sebesség miatt csak egy homályos foltot látsz belőle vagy még azt se. Vedd észre az összefüggéseket, amikhez ha túl közel vagy és így csak egy aprócska szeletét látod a teljes egésznek. Lassíts…lépj hátra…figyeld a belső hangodat.
Azt gondolom, amikor az ember eljut odáig, hogy képes a „szívével gondolkodni és az agyával érezni”, vagyis intellektuális erejét a szeretet szolgálatába állítani, akkor válik tudatos építőjévé az Univerzumnak.
Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:

.