Lélekfejlesztés – szeretet tanítás!

“Értékelj. Légy hálás mindazért, amid van, és amit az élettől kapsz. Értékeld az embereket és mindent magad körül. Szeretheted egyenesen önmagad vagy értékelheted az életet, mindkét esetben ugyanaz az érzés nyilvánul meg benned. Szeresd önmagad és légy másokkal együttérző. Hogyan tudod ezt megtenni? Ha szereted önmagad, akkor nem akarsz fájdalmat okozni magadnak. Így másoknak sem okozol fájdalmat, mert azzal önmagadat is megbántod. Így ha szereted önmagad, másokkal is együttérző tudsz lenni. Ez olyan, mint egy finom parfüm, amit ha magadra fújsz, a körülötted lévők is élvezhetik az illatát. Légy egy kedves, szerény emberi lény, aki tekintetbe vesz másokat. Büszke leszel saját magadra!
Az örömöd attól függ, hogy mennyire vagy hálás. Ha nem vagy hálás azért a vagyonért, tudásért, barátokért, akik most jelen vannak az életedben, az sem tesz majd boldoggá, amit a jövőben kapsz.
A hála a világ legjobb imádsága. Amikor kapsz valamit, azt fogadd el. A spirituális fejlődés útjának kezdetén is ugyanígy van ez. Ha nem vagy azért hálás, amid van, és nem értékeled azt, amit kapsz, a spirituális egód fog növekedni, ezt pedig csak a hálával tudod megállítani. Azért, mert ha hálás vagy, akkor szerény vagy. Szerénység nélkül hogyan is tudnád gyakorolni a spiritualitást?!” – Maharishi Bhramananda Yogi

Share Button