Minden betegséggel a lelked üzen

Nőgyógyászati betegségek lelki háttere

Sokszor mondom kapcsolati konzultációkon, de most felteszem ide is, mert fontos! A betegség nem egy rajtad kívülálló veszedelem, amitől félni és tartani kell, hanem igenis a Te legjobb barátod. A megjelenése felébreszt az álmodból. Ha pedig ébren vagy, megelőzheted, hogy jöjjön és tönkretegyen.
A női daganatok hátterében elsősorban a megbántottság feldolgozatlan érzése állhat – ez egyéb ként is nagyon alacsony rezgésszint, úgy 20 körül van.
A betegségnek nem üzenete, hanem célja van az életedben. Az a célja, hogy segítsen neked abban, hogy észrevedd, hogy valamit másképpen kell látnod, hogy a szokás szerinti érzelmi reakcióidat fel kell fedezned.
Állj bele a női létedbe, és éld meg az eredeti, ősi nőiességed az anyaságban, és a kapcsolatodban – ne horgonyozz le áldatlan, örömteli párkapcsolatban.
A nőgyógyászati problémák a 2-es, azaz a szakrális csakrához tartoznak. Ennek a csakrának az energiája felel többek között a méh, petefészek és méhnyak egészségéért. Az öröm csakrája, tehát összefüggésben van azzal, hogy mennyire örömmel éljük az életünket abban a testben, amiben vagyunk.
Tedd fel magadnak a kérdést: Te megengeded magadnak az élet örömeit!?

A nőgyógyászati betegségek lelki okai – a teljesség igénye nélkül

Fokozott menstruációs vérzés:

Lelki szinten ez azt jelenti, hogy a céloddal kapcsolatban egy, egyirányú utat alakítottál ki… csak gyűjtögetsz, raktározod az információkat, de azokat aztán nem tudod ki és elmondani senkinek… még önmagadnak se. Benned ragadnak az érzéseid és ezek egy nagy, kusza „valóságot” fognak teremteni benned, melyeket igyekszel eltitkolni.

Endometriózis:

Egy mély, a nőiességgel, anyasággal kapcsolatos „seb” vagy sérülés ért és a megoldás helyett a pótcselekvéseidben bízva, a problémád gyökere a kezelhetetlen mélységbe temetődött. Nem érzed magad nőnek… nem mered magad nőnek érezni! – miközben NAGYON is az vagy!

Ciszták:
Az endometriózis összenövéseket és cisztáikat okozhat:
A szöveteiden keletkező apró sebekből, sérülésekből összenövések keletkezhetnek… Ezek a kisebb-nagyobb lelki sebeket – az anyaságoddal kapcsolatban – jelentik, melyeket igyekszel begyógyítani és lehetőleg mindenki elől eltitkolni… Figyelem! Nem megoldani akarod, hanem eltüntetni… és ez nagyon sokáig megy/ment is. Ezt jelenti a seb és az összenövések.
Amikor egy nő nem tud teherbe esni, vagy elveszti gyermekét – utóbbi érzés jelentkezhet válás esetén is, amikor a másik félnél marad a gyerek -, előfordulhat, hogy a szervezet létrehoz a méhében valamit – cisztát, myomát, daganatot -, szimbolizálva méhe gyümölcsét, mely ilyen helyzetekben bizony keserű.

A ciszta pedig azt mutatja meg, hogy ezt a problémádat megpróbálod, becsomagolni valamilyen megalkuvásba vagy hazugságban, majd eltemetni, elfelejteni… egy olyan helyre tenni, ahol senki sem láthatja.

A méh betegségei: Az anyaság, vagy anyával való kapcsolat problémái. A női méh a teremtés szimbóluma is, így ha korlátozva vagyunk terveink véghezvitelében, életünk, álmaink “megteremtésében”, akkor is jelentkezhet itt betegség.

A petefészek betegségei: az új élet innen indul. Főleg a termékenységgel kapcsolatos problémák. A női ciklus, a nőiesség, tiniknél a nővé válás problémái jelentkeznek itt. Elfogadod e, hogy nő vagy? Szereted e, hogy nő vagy? Megéled e, hogy nő vagy?

A petefészek a nemiség és a fogantatás jelképe. Önértékelési konfliktus következtében a petefészek szövete sorvadni kezdhet. Az önértékelési zavar fakadhat a nőiséggel vagy a szexualitással kapcsolatos önbizalomhiányból, de társulhat halál utáni sokkhoz is. Az érintett nőnek meghal egy szeretett hozzátartozója, és úgy érzi, hogy nélküle ő már nem érdemes az életre.

Méhnyak, méhszáj: “az alvilág kapujának” is hívják, vagyis a NŐiesség bejárata. Főleg a másik nemmel való kapcsolat problémái betegítik meg. Sorozatos kapcsolati kudarcok, ha a nőiességed csorbát szenved, ha megcsaltak, ha nem leled örömödet a szexualitásban, ha “védekezni” akarsz valakitől. Rossz kapcsolatok betegsége is, ha a nő már nem akar a férfijának “nője” lenni.

A méhnyakrák lelki okai:

A méhszáj laphámszövetének gyulladásos folyamata. Akik hisznek a betegségek lelki okaiban, úgy tartják, hogy ez a betegség az összetartozási frusztráció eredményeképpen alakul ki. Lehet szó összetartozás-hiányérzetről vagy az összetartozás nemkívánatosságról.

A méhmióma lelki okai:
A mióma a méhizomszövet kóros megvastagodása. Elképzelések szerint ezt lelki okokra eredeztetve azok a nők hozzák létre magukban, akik folyamatosan tipródnak. Konfliktushelyzetbe kerültek, mert gyereket szeretnének, de valamiért nem lehet. Mert szinglik, mert a párjuk nem akarja, vagy mert nehezen esnek teherbe.

Mivel a betegség a női méhben alakul ki, így ez szimbolizálhatja, a párkapcsolatban, nőként megélt kudarcokat.

Menstruáció alatti erős fájdalom:

A testi folyamatok sajátossága mellett, azért ilyenkor erősödik fel a fájdalom, mert ekkor „tudatosodik” (leginkább), hogy megint nem történt meg a várva várt csoda… és teljesen lényegtelen körülmény, hogy egyedül vagy társsal élsz-e, hogy véglegesen eldőlt-e a gyermekvállalási szándék. A lényeg, hogy erős a vágy és a csalódottság kettőssége, ami komoly érzelmi konfliktust és ezzel együtt testi fájdalmat okoz.

Emlőcsomók:
A csomók lehetnek folyadéktartalmú zsákok (ciszták) vagy tömött csomók, ún.fibroadenomák; nem rosszindulatúak, de azzá válhatnak.
Lelki okai:harag, idegenkedés, feszesség, elvetemedettség, szülőtől rettegés, utánozási hajlam, alvási rémület, rosszkívánság miatti meddő küzdelem, sértettség ártóimpulzusa, túlzott igények miatti szorongás, tudatalatti félelem a felelősségre vonástól.

Mentális okai:nézetfeladás miatti bűntudat, lesújtó vélemény miatti hitehagyottság.

Hormonzavar:
Szédüléssel, idegességgel, depresszióval, fáradtsággal, lábvizesedéssel, rossz közérzettel, hízással, hőhullámokkal, magas vérnyomással, vizelési és székelési problémákkal, szexuális zavarokkal, erőteljes szőrösödéssel, izomgyengeséggel, növekedési problémákkal, krónikus fejfájással, látászavarokkal, menstruációs zavarokkal, pattanásokkal, cukorbetegséggel jár.
Lelki okai:élhetetlenség, feltartóztathatatlan vágy, sértődősség, szeretetfogadási képtelenség, túlzott céltudatosság, túlzott szívtelenség, túlzott félelem a valóságtól, túlzott állati érzékiség, tudatalatti rossz előérzet, megszorongatás miatti félelem, tudatalatti félelem saját mágikus erőinktől, tényeket mellőző kijelentés miatti szorongás, csaló szándék miatti szorongás, sikerkényszer miatti gátlás, halál miatti félelem.

Mentális okai:megrögzöttség, önkárhoztatás, túlzott durva beszéd, szellemi megterhelés miatti negatív jövőkép, lelki fájdalomokozás miatti bűntudat.

Herpesz a nemi szerven:

A nemi herpesz szexuális érintkezés során fertőző vírus. A pszichoszomatika szerint megjelenésének lelki oka általában a párkapcsolatban megélt bűntudattal, szégyenérzettel van összefüggésben, amit legtöbb esetben a hűtlenség érzése okoz. A nemi herpesz megjelenése kapcsolatban lehet a daganatokkal is, abban az esetben, ha valaki nem tudja megbeszélni partnerével, hogy nem elégedett a szexuális életével, ehelyett „kitekinget” a kapcsolatból… A probléma megoldása elsősorban az őszinte kommunikáció!

Energiagyógyászként terápiás változatban – többszöri ismételt alkalommal – gyógyulást segítő energiákkal, oldással, érzelmi blokkoldással várom a Hölgyeket szeretettel, léleköleléssel:

spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó
Budapest, Örs vezér tere – Asajah Stúdió

Kapcsolat: 0620 278 26 12

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu