Nemzetközi Férfinap – november 19.

Ez egy kiváló ötlet, ami a nemeknek egyensúlyt adhat!

“Férfinak lenni felelősség és csodálatos feladat!” – Marie Clarence

1960-as évek óta tartottak a világ számos országában férfinapot november 19-én. Nemzetközi Férfinapot először 1999-ben hirdettek az ENSZ támogatásával. Az esemény világszerte nagy elismerést kapott a férfiaktól. Az UNESCO nevében, Ingeborg Breines, a Women and Culture of Peace-től elmondta, hogy: „Ez egy kiváló ötlet, ami a nemeknek egyensúlyt adhat”.
A Nemzetközi nőnap mintájára, a férfiak is megérdemlik, hogy évente egy napon elismerjék, megünnepeljék őket. A Nemzetközi Férfinap céljai között szerepel a férfiak és fiúk egészsége, a nemek közötti kapcsolatok fejlesztése, a nemek közötti egyenlőség elősegítése, a pozitív férfi példakép kihangsúlyozása.
Egy olyan nap, ami alkalmat ad arra, hogy megünnepelhessük az elért eredményeiket, tevékenységüket a családban, a munkahelyen, a betöltött szerepüket a közösségekben, a barátságokban, a házasságok működésében, a gyerekekkel való törődésben. Magyarország először 2009-ben ünnepelte meg a Nemzetközi Férfinapot.


El kell ismerni, hogy míg a férfiak virágokkal és csokoládéval halmoznak el bennünket március 8-án, addig a legtöbb nő még csak nem is hallott e jeles napról. Ezt a témát még mindez idáig sem a média, sem az üzletek nem kapták fel olyannyira, mint más, népszerű ünnepeket. Nincsenek sem díszes üdvözlőkártyák, sem jópofa férfi napos ajándéktárgyak, ez azonban nem ment fel minket, nőket az alól, hogy megemlékezzünk életünk hű társairól legyen az akár a párunk, az édesapánk, a testvérünk, barátunk, vagy rokonunk.
Az ajándék igazából bármi lehet egy kedves ölelés, egy finom vacsora, egy apró gesztus! Én már készülök a páromnak egy romantikus  meglepivel, mert megérdemli –  de ez még maradjon titok…
Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
energiagyógyász – önismereti tanácsadó
angyal- és gyászterapeuta
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum
párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu