Rakott padlizsán kicsit másképpen!

Egy jó kis rakott padlizsán, rengeteg sajttal. Hidd el, cseppet sem fog hiányozni a hús!

Hozzávalók 4-6 személyre:

600 g krumpli
3 db nagy padlizsán
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
70 g paradicsompüré
600 ml passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
1 tk kakukkfű


Elkészítése: A krumplit megfőzzük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A padlizsánból is szintén fél centi vastag szeleteket vágunk, majd megkenjük őket vékonyan olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk kevés olívaolajon, hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zöldfűszerekkel. 10 percig forraljuk alacsony lángon.
Egy magas falú tepsi alját megkenjük olívaolajjal, jöhet a felkarikázott főtt krumpli, amit sózunk, borsozunk. Jöhet rá egy réteg paradicsomszósz, amire sajtot reszelünk és rátesszük a padlizsán felét. Erre jöhet még egy réteg paradicsomszósz, rá egy réteg sajt és a maradék padlizsán. Erre megint egy réteg szósz és végül még egy kis reszelt sajt. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük…és kész is!
Nincs más hátra, mint ízlésesen tálalni. Jó évágyat hozzá!

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu