Te is imádni fogod!

A házi az eredeti!

Remek ital méregtelenítésre, vírus- és baktériumellenes hatása is közismert és fogyókúrázóknak is ajánlott,  ugyanis elveszi az éhségérzetet. 


Bodzaszörp házilag

Hozzávalók:
-14 nagy illatos, szépen kinyílt bodzavirág
-10 liter víz
-4 citrom
-1 kg barna cukor ( folyékony édesítő, nyírfacukor)
-10-12 rizsszem vagy 5 gramm friss élesztő
-mentalevél

Elkészítés:  A frissen szedett bodzát mossuk meg alaposan, majd tegyük a tisztára mosott üvegbe. Töltsük bele a vizet, de hagyjuk helyet a cukornak, és a citromoknak.
Fedjük le az üveget egy tányérral, és hagyjuk egy éjszakán át állni, Másnap adjuk hozzá a cukrot, és a megmosott, meghámozott, és szeletekre vágott citromokat.
Addig kavargassuk a levet, míg a cukor feloldódik. Azért jó, ha a citromot héj nélkül tesszük bele, mert különben kesernyés lesz a végeredmény.
Végül tegyük a lébe a fermentációt elősegítő rizst, vagy az élesztőt.
Fedjük le egy tányérral, vagy egy géz anyaggal, és hagyjuk állni 3-4 napon keresztül. Nem szabad légmentesen lefedni, de hagyni egy kis levegőt, ami szükséges ahhoz, hogy megfelelően készüljön el a bodzalevünk.
Naponta legalább kétszer keverjük meg alaposan a készülő levet. Közben kóstoljuk meg, és, ha már készen van, szűrjük le, és jól záródó üvegekbe téve tároljuk a hűtőszekrényben. forrás:internet

Mennyei íze van, hűsít, és ráadásul egészséges is. Szeretettel ajánlom azoknak,  akik szeretik a különleges ízeket. Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
energiagyógyász – önismereti tanácsadó
angyal- és gyászterapeuta
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu