ZENÉK, FILMEK kategória bejegyzései

A tegnap gyermekei

Az Amerikában, jó házasságban és rendezett körülmények között élő Jennyt, aki hosszú évek után újra állapotos, hónapok óta nem hagyja nyugodni egy álom, amiben mindig ugyanaz a szegény ír család jelenik meg. Amikor nappal is rátörnek az emlékszerű képek, s emiatt a munkáját sem tudja folytatni, egy híres hipnoterapeutához fordul segítségért a jelenség okának kiderítésére. Úgy tűnik, Jenny egy korábbi életének drámai emlékeit éli újra, ahol nemcsak a szegénységgel és férje durvaságával kellett együtt élnie, hanem azzal a fájdalommal is, hogy egyik gyermekét elveszítette. Jenny tehát elindul Írországba, hogy egyelőre a maga számára sem tisztázott küldetését teljesítse.

https://videa.hu/videok/nagyvilag/a-tegnap-gyermekei-bBsuaUoFtuTETZor

OM NAMAH SHIVAYA

Ez a legerősebb, leghatékonyabb és legnépszerűbb mantra. A mantrák királyának is hívják. Akinek ez a mantra folyamatosan vibrál szívében, annak azt mondják nem lenne szüksége lemondásokra, jógára, se meditálásra. Ennek a mantrának a kántálója meghajol Shiva előtt és elindul az Önmegvalósítás útján. Nagyon erős tisztító hatása van.
Segít megszabadulni a belső tökéletlenségektől, korlátozó tényezőktől és bűnöktől. Felemeli a lelket és magasabb tudatossági szintre ébreszt.
Olyan ereje van, hogy csak a szótagok kiejtése is megszabadítja a lelket a csalóka elme ösztönös rabságából. Megnyugtatja az ösztönöket, befordítja, befelé koncentrálja figyelmünket, értelmünket, amely hatására szembe nézünk önmagunkkal és meglátjuk saját tudatlanságunkat. Ismétlésével közelebb kerülünk a belső bölcsességhez.

Csillagok között

A legendásan titkolózó rendező új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

https://videa.hu/videok/film-animacio/csillagok-kozott-teljes-film-2014-anne-hathaway-christopher-nolan-weCdcZxZZ!vLSndS1?fbclid=IwAR0dFkJ7W3JiYWNyamOVe0TcuDs0KrN9iV55yL-117A_ZqHY4Su511v57YU

Szerelembe gurulva


Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és Jocelyn életében megjelenik egy másfajta érzés.
https://videa.hu/videok/film-animacio/szerelembe-gurulva-2018-rNPmLV3ktOCZmjNd?fbclid=IwAR1TEHkwAMJVcrqtVyxAjRkWo2beWCn-AQdEZrSIz0y1BC01FGvR3ak1FZY

Megváltás


Mariana (Jennifer Lawrence), a tizenhat éves mexikói tinédzser megpróbálja egyenesbe hozni szülei, Gina (Kim Basinger) és Robert (Brett Cullen) széttört életét, ám amikor rájön, hogy anyja szeretőt tart, másra se tud gondolni, csak a bosszúra. Sylvia (Charlize Theron) egy baleset során találkozik elhagyott lányával, és szembesülnie kell saját szégyenével. Santiago (Danny Pino) a kórházban köt ki, miközben Laura (Robin Tunney) épp rá vadászik.
https://ok.ru/video/1662751476333

Mennyei királyság


Balian (Orlando Bloom), a hitét vesztett patkolókovács származása ellenére a Szentföldre utazik, ahol akaratlanul is a háború középpontjába kerül. Ám Jeruzsálem hamis csillogása, a lovagok, Tiberias (Jeremy Irons) és Guy de Lusignan (Csókás Márton) ármánykodása közepette beleszeret a szépséges hercegnőbe, majd vezéralakja lesz az eseményeknek. Végül minden bátorságát és tudását összeszedve megpróbálja megvédeni a várost a legendás Szaladin (Ghassan Massoud) hatalmas seregével szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=V_iH6jWeWjk&feature=share&fbclid=IwAR0tkGj7-K_EZ4Zqb2eBVGI0yHU7OPhhyIvBQJOzu1ccsv1yqAHMzjzz3qs

Napfonat csakra meditáció

A Napfonatcsakra a szenvedélyeink és énünk irányítója.
A napfonatcsakrához az érzelmi és az asztráltest kapcsolódik. Pszichológiailag ez azt jelenti, hogy az ember megfejti saját érzéseit. Ez persze egy lassú tanulási folyamat, így az érzelmi kielégülést sokszor a fogyasztás, ezen belül is az evés jelenti. A táplálkozás összeköti a gyökér és napfonatcsakrát.
A napfonatkcsakra szintjén szembesülünk a jó és rossz és a hatalom és alávetettség polaritásával. A napfonatcsakra segítségével vívjuk meg csatáinkat a külvilággal, tanuljuk meg használni akaratunkat.

https://www.youtube.com/watch?v=ROUbHAZMmLU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0FF67KaJPbh3gvjdSv8z2lcqBdQOOxytl59IahU8axDChNAGrIozGnnbk