Banános túró uzsira, vagy edzés után!
A túró kiváló protein-forrás, tele van pld. B-vitaminnal, a benne található kálium pedig gátolja a szorongást.
Banán a nemcsak finom, de tartalmaz káliumot és nátriumot, mely jó hatással van a vérnyomásra; magas az A-, C- és E-vitamin tartalma, és ezenkívül lúgosító hatással is bír.
A zsírszegény túró összetörve, banándarabkával fahéjjal megszórva csodás desszert is lehet, de tízórainak vagy uzsonnának is remek. Nincs vele nagy kecmec, ha édesebbet szeretnél, akkor a receptnek érettebb banán felel meg.
Hozzávalók egy személyre:
25 dkg. zsírszegény túró
két érett ‘pöttyös banán’ (de lehet több is)
– kevés tejfel
– ízlés szerint őrölt fahéj
(díszítésnek, dúsításnak aszalt gyümölcsök)
Elkészítése: A túrót villával összetöröd, majd majd kevéske tejfellel kikevered pudingos állagra, a banánt belekarikázod, vagy szintén összetöröd, de hagyhatod dararabos állagra is. Keverhetsz bele aszalt gyümölcsdarabkákat, tetejét megszórhatod ízlés szerint, tetszőlegesen fahéjjal. Egy fél szelet narancskarikával, zöld mentalevéllel dekoratívan találhatod.
Remek édesség, pedig cukor benne semmi nincsen! Próbáld ki, én nagyon szeretem – minden évszakban kedvenc.
Szeretettel, léleköleléssel:
energiagyógyász – angyalterapeuta
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu