A szőlőt mindenki szereti
Általában a szőlőből csak édes dolgokat készítünk: lekvárt, zselét, levet, pitét és más süteményeket vagy desszerteket. Pedig a szőlő az egyik legalkalmasabb gyümölcs arra, hogy sós ételekkel állítsuk párba. Főként sós, karakteres sajtok és húsok mellé passzol jól, az alábbi receptben előbbivel kerül össze, így született ez az ínycsiklandó saláta. Az édes ízről a körte és a pikáns öntet, a sós ízről a kéksajt és a zöldsaláta gondoskodik. Főételként is megállja a helyét.
Körtés-szőlős saláta
Hozzávalók:
2 fej zöldsaláta (madár, fejes, jég, római, fodros kel)
10 dekagramm dió
10 dekagramm kéksajt (esetleg feta)
1 fürt szőlő
1 darab körte
Öntet:
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál almaborecet
1 evőkanál juharszirup vagy méz
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss kakukkfű
ízlés szerint só, bors
Elkészítés: A zöldsalátát tisztítsuk meg, vágjuk vagy tépjük apró darabokra. Tegyük egy nagy tálba. Az öntethez tegyünk minden hozzávalót egy kis tálba, botmixerrel vegyítsük az alapanyagokat, tegyük félre.Öntsük a dresszinget a zöldsalátára, alaposan vegyítsük össze vele. Vágjuk a diót kisebb darabokra, a körtét szeletekre, a szőlőt hagyjuk egészben vagy felezzük el. Tegyünk mindent a salátára, morzsoljuk a tetejére a sajtot. Tegyük hűtőbe, majd fogyaszthatjuk is.(forrás: internet)
A sok gyümölcs, zöldféle, dió és sajt miatt igencsak laktató a saláta, vacsorára szuper választás, de ha készítünk mellé pirítóst vagy pitával kínáljuk, ebédként is megállja a helyét.
Ízletes, remek, finom, szeretettel ajánlom, léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó- life coach
léleklátó médium
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász–angyalterapeuta
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu