Őszi zöldségek sütőben sütve
Hozzávalók:
2 darab fehérrépa
4 kisebb darab cékla
4 darab krumpli
2 darab paszternák, kelbimbó
4 darab répa
2 fej lilahagyma
2 darab alma
2 ek olívaolaj
1 ek méz
ízlés szerint só, bors
1 ek friss kakukkfű
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Minden zöldséget pucoljunk meg, a krumplit és a céklát vágjuk negyedekbe, ha nagyok, nyolcadokba. A répákat és a paszternákot, kelbimbót vágjuk ketté hosszában, majd ezt még egyszer ismételjük meg, végül felezzük el a hasábokat, hogy ne legyenek nagyon hosszúak. A lila hagymát vágjuk ujjnyi vastag karikákra, az almából vágjuk ki a magházat, majd vágjuk félbe. Szórjuk a zöldségeket a tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást a szeletek. Ha nem férnek el rendesen, süssük inkább 2 adagban. Az olívaolajat keverjük össze a mézzel, majd öntsük a zöldségekre. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel a zöldségeket, majd alaposan keverjük össze, hogy a mézes, fűszeres olaj mindenhol befedje őket. Toljuk a tepsit a sütőbe, 30-40 percig süssük a zöldségeket, időközönként keverjük át őket, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljanak.
Tengeri sóval, kakukkfűvel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Mesés ízvilága kulináris élvezet. Szeretettel, léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu