Akár estebédhez is!
A kánikulában a nehéz, zsíros ételek helyett, inkább a könnyed salátákat választom. Többféle módon variálhatók, tésztával, kenyérrel, a legkülönfélébb sajtokkal és fűszerekkel. Varázsold még ízletesebbé különféle öntetekkel, a kaprossal, a joghurtossal, a majonézessel, a fokhagymással biztosan nem fogsz csalódni.
Íme az egyik kedvencem:
Görög saláta
Annál jobb, minél színesebb, tehetsz bele feta sajtot meg olivabogyót is. Kínálhatod grillezett húsokhoz, de pirítóshoz is kiváló – lehűtve az igazi.
Hozzávalók 4 személyre
-20 dkg feta sajt
-20 dkg olívabogyó
-4 db paradicsom
-1 db kígyóuborka
-1 lilahagyma
-4 evőkanál olívaolaj
-1 teáskanál szárított oregánó
-0.5 citrom
-só, ízlés szerint
Elkészítés: Először is az öntetet készítsd el. Egy kis tálban keverd össze a frissen facsart citromlevet, az olívaolajat és az oregánót, majd tedd a hűtőbe.
A zöldségeket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Vágd egészen kis darabokra az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát. A fetát tördeld össze. Az olajbogyót ki is magozhatod.
A zöldségeket rakd egy nagy tálba, locsold meg az öntettel, és szórj rá kevés sót. Forgasd óvatosan össze, hogy ne törjenek meg. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Fantasztikus lesz- Jó étvágyat hozzá! Szeretettel, léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
energiagyógyász – önismereti tanácsadó
angyal- és gyászterapeuta
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu