Mazsolás-diós kevert
Sokszor csak valami egyszerű sütit készítenénk, nem akarunk óráig a konyhában lenni. Ez a recept ilyenkor jön jól. Ezzel a recepttel nincs vele sok munka, de az íze tényleg elbűvölő. Első kóstolásra kedvenc lesz, mert egyszerűen nem lehet betelni vele. Nagyon finom és lágy, élmény beleharapni. Következő napra sem szárad ki, már ha marad belőle.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 20 dkg cukor (édesítővel is kiválthatod)
- 5 tojás
- 8 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 6 dkg mazsola
- 10 dkg vágott dió
Elkészítése: A tészta alapanyagait a mazsola és a dió kivételével egy edénybe tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Amikor a tészta teljesen sima belekavarjuk a vágott diót és a mazsolát, majd papírral bélelt őzgerinc, vagy tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Aszalt gyümölcsöt is tehetünk bele, ha szeretnénk. Nagyon finom és lágy sütemény – valódi csoda. Ezzel a recepttel nem lehet melléfogni, hamar a kedvenced lesz. Az őszi vendégváró sütit teához is kínálhatod! Szeretettel, léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu