Mennyei desszertek

Hideg krémlevesek

Az idény nagy kedvence a hideg gyümölcsleves, nyári estékhez is ajánlom. Bármilyen ízletes gyümölcsből készíthetsz esti nyalánkságot. Íme a klasszikus meggyleves receptje.

Hozzávalók hat személyre:
– 50 dkg meggy
– 10 dkg kristálycukor (édesítőszert is használhatsz hozzá, ízlés szerint)
– 1 rúd fahéj
– 1 liter víz
– 10 db szegfűszeg
– 2 dl tejszín
– fél citrom leve
– 1 adag tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés: A citrom levét facsarjuk ki, a héját reszeljük le.
A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy nagy lábasba, és öntsük fel a vízzel.
Adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjrudat és a citromhéjat, majd kezdjük el főzni. A meggynek körülbelül 15 perc kell ahhoz, hogy megfőjön.
Ezután vegyük le a lábast a tűzről.
Egy kisebb tálban keverjük össze a tejszínt egy-két merőkanálnyi levessel. Keverjük homogénre, majd öntsük vissza a leveshez.
Ha már belekerült a tejszín is a levesbe, lassan forraljuk fel újra, majd amikor forrni kezd, rögtön kapcsoljuk is le a lángot.
Ekkor szépen lassan, kanalanként adjuk hozzá a citrom levét. Érdemes itt megkóstolni, ha nem szeretnénk, ne adjuk hozzá az összes citromlevet, vagy adjunk hozzá még egy kis cukrot.
Ezután hűtsük le szoba hőmérsékletűre, majd ha már készen áll a hűtőre, akkor tegyük be egy órára.
A levest kisebb tálkákba vagy akár csészébe is tölthetjük, a tetejét pedig tejszínhabbal vagy egy-egy szem félbevágott meggyel is díszíthetjük. Látványos, szép, guszta – és nagyon finom – lepd meg vele a családod – készítsd el, ha konyhatündérkedni támadt kedved. Szeretettel-léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző mesterjós
angyalos gyászterapeuta
energiagyógyász spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu