Népszerű vitaminforrás
A gesztenye ásványi anyagokban igen gazdag: B1-, B2-, B6-, C-vitamint és E-vitamint találunk benne. Nemcsak finom, de egészséges is a sült gesztenye.
Elkészítés : Hozzávaló kb.50 dkg gesztenye -abból is a sötétebb szemek. A sütőt 200 fokra (alsó-felső mód, légkeverés nélkül) előmelegítjük. A gesztenyéket alaposan mossuk meg és a domború felükön jó hosszan vágjuk be úgy, hogy a szőrös belső részen is átfusson a kés.
10 percre tegyük bő vízbe, hogy leázzon róla minden, ami esetleg a mosás után a héjon maradt. Ezután leszűrjük, leöblítjük és egy lábasba szórjuk. Öntsük fel bőségesen hideg vízzel és forraljuk fel. Tartsuk lassú forrásban 5 percet és szűrjük le.
Terítsük el egy tepsin úgy, hogy a vágások felfele legyenek. Ha maradt olyan, ami nem nyílt szét, azon még most tudunk segíteni. Így tegyük az előmelegített sütőbe, 20-25 percre sülni.
Még forrón szedjük egy tálba és takarjuk be egy textillel, hogy a gőzben hűljön ki. Így tutira nem kell a szőrös résszel küzdenünk. Langyosan pedig már pucolhatjuk is a puhára sült gesztenyéket.
Ínycsiklandozó illatával elvarázsol. Jó étvágyat ehhez a különleges őszi csemegéhez. Szeretettel-léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző lélekfejlesztő
angyalos energiagyógyász
gyásztanácsadó spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu