A csodaszer

A szeder

Antioxidáns hatását elsősorban a gyümölcsben található flavonoidoknak köszönheti, melyek erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatásúak. A gyümölcsből lekvárt, dzsemet is főzhetünk, remek szörp, szederbor, likőr, limonádé is  készíthető belőle.


Szedres limonádé

Hozzávalók (1 literhez):
– 4 marék friss, érett szeder
– 1 bio citrom levele
– 1–2 evőkanál méz vagy természetes édesítő
– kb. 200 ml víz a turmixoláshoz
– kb. 800 ml szűrt víz vagy szénsavas ásványvíz
– néhány levél friss menta, vagy citromfű

Elkészítése: A szedret és kb. 200 ml vizet tedd turmixgépbe fél percig turmixold össze.
A kapott pépet szűrd le finom szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek az italba.
Facsard hozzá a citrom levét.
Keverd bele a mézet vagy édesítőt, amíg teljesen feloldódik.
Öntsd hozzá a maradék hideg vizet vagy szénsavas vizet, és keverd össze. Hidegen az igazi –  Készítsd el, ha kedvet kaptál hozzá! Szeretettel-léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző mesterjós
angyalos gyászterapeuta
energiagyógyász spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu