Csodás illata mindenkit elvarázsol!
Az ibolya ehető növény: salátának is remek, de készülhet belőle gyógytea, többféle kozmetikum, parfüm is. Gyógyhatása is kiváló: nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, tanninokat és E-vitamint.
Hatásos megfázás, asztma, hurut és köhögés ellen, egyes fajtái erős antioxidáns és gyulladásgátló, valamint antimikrobiális (vírus- és baktériumellenes) és gombaölő tulajdonságokkal is rendelkeznek.
Az ibolya leveleinek főzete kiváló izzasztó, lázcsillapító és hurutoldó, hatékonyan enyhíti a megfázás és az influenza tüneteit, valamint csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát.
Ibolya tea készítése:
Egy kisebb edényben felforralunk 2 dl vizet.
A bögrénkbe beleteszünk 2 csapott teáskanálnyi ibolyavirágot.
Ráöntjük a forró vizet.
Lefedjük, és 3 percig ázni hagyjuk.
Végül, leszűrjük, és melegen fogyasztjuk.
Az ibolyatea az egyik legjobb természetes gyulladáscsillapító. Köptető, nyákoldó és izzasztó hatása révén a szezonális, légúti betegségek hatékony orvossága. Ha már elkapott a megfázás vagy az influenza, erősen köhögünk, fáj a torkunk és náthásak vagyunk, igyunk naponta két csésze ibolyateát.
Enyhe nyugtató, segít elűzni a stresszt, a feszültséget, és az álmatlanságot, erre a célra elég naponta egyszer, az esti órákban fogyasztani.
Vízhajtó hatása segítségével megszabadulhatunk a szervezetben felgyülemlett folyadékfeleslegtől, tisztítja a veséket, mérsékli a szervezetben jelen lévő gyulladások tüneteit.
Mivel hashajtó tulajdonságokkal rendelkezik, segíti a bélműködést és a toxinok kiürülését fogyó- és tisztító kúrákhoz is ajánlott. Ehhez kúraszerűen kell inni, naponta két pohárral 1-2 héten keresztül.
Érdekességként jegyzem meg, hogy a franciák például likőrt készítenek belőle.
E csodás növény nagy kincs – a természet ajándéka nekünk.
Szeretettel-léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző mesterjós
angyalos gyászterapeuta
energiagyógyász spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu