Sárgabarack
A sárgabarack nem csak finom: rendkívül gazdag C- és A-vitaminban, magas a víztartalma, így remekül hidratál. Káliumban is bővelkedik, ami többek között támogatja az egészséges emésztést és erősíti a csontokat. Kalóriatartalma alacsony, így bátran ehetjük.
Sárgabarack krémleves
Hozzávalók:
-1 kg sárgabarack
-1 liter víz a forrázáshoz, ezt a végén kiöntjük
-2 dl tejszín
-1 ek vaníliakivonat
-ízlés szerint cukor/eritrit/xilit
-2 dl víz a hígításhoz
-1 marék díszítésnek pirított dióféle
Elkészítés: A sárgabarackokat pár pillanatra forró vízbe dobjuk, blansírozzuk. Kiszedjük egy tálba, hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, lehúzzuk a héját, kiszedjük a magját. A gyümölcshúst egy fazékra helyezett szitába tesszük.
Egy kanál segítségével elkezdjük passzírozni a gyümölcsöt. Nem kell túlzásba vinni, gondoljunk a fennmaradó lekvárunkra is, ami nekem végül 1-2 dl lett.
A lecsorgó, rostos levet felforraljuk, beletesszük a tejszínt, a cukrot és a vaníliakivonatot, elkeverjük, lehűtjük, és már kész is a sárgabarack krémleves.
A felforralástól egyébként el is tekinthetünk, ha nem szeretnénk tárolni, hanem azonnal el szeretnénk fogyasztani a levest.
A tetejére pirított dió, mogyoró, vagy mandula morzsákat szórtam, és málnával díszítettem, ami természetesen nem kötelező, csak egyszerre érnek a kertben.
Jó étvágyat hozzá – eszméletlenül finom – biztosan szeretni fogod! Léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
energiagyógyász – önismereti tanácsadó
angyal- és gyászterapeuta
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu