Ha különlegességre vágysz!

Cukor- és lisztmentes almás-répás zabfelfújt

Hozzávalók (4–6 adaghoz):
Száraz hozzávalók:
-1 és 1 csésze zabpehely (gluténmentes változat is használható)
-1 csésze durvára vágott dió vagy mandula
-1 teáskanál fahéj
-1 teáskanál szerecsendió
-1 teáskanál só

Nedves hozzávalók:
-1 csésze reszelt alma (1 közepes, héjával)
-1 csésze reszelt sárgarépa (1 nagy)
-1 érett banán, pépesítve (természetes édesítő)
-1 tojás (vagy lenmagtojás vegán változatban)
-1 teáskanál vaníliakivonat
-1 csésze natúr mandulatej

Opcionális extra hozzávalók:
-1 evőkanál chiamag
-1 adag natúr fehérjepor
-2 evőkanál cukrozatlan kókuszreszelék


Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Kenj ki egy 22×22 cm-es sütőtálat.
Keverd külön a száraz és nedves hozzávalókat az egyik tálban: zabpehely, dió, fahéj, szerecsendió, só. A másik tálban: reszelt alma, répa, banán, tojás, vanília, mandulatej.
Öntsd össze a két keveréket, majd simítsd a sütőtálba. Süsd 30–35 percig, míg aranybarnára sül és megszilárdul. Hagyd hűlni 10 percig, mielőtt szeleteled.
Tippek: Krémesebb állagért adj hozzá 2 apróra vágott datolyát.
Ropogós tetőhöz grillezd az utolsó 2–3 percben.
Savanykásabb ízhez használj Granny Smith almát.
Tálalási ötletek: Joghurt mellé, extra krémességért.
Szórd meg dióval sütés előtt.
Fűszeresebb ízhez adj hozzá gyömbért vagy kardamomot.

Ez a zabfelfújt tökéletes választás sietős reggeleken: tartalmas, egészséges és finom. Hűtőben tárolva egész héten friss marad, így mindig kéznél lesz egy szelet tápláló reggeli. –  Forrás: internet. Készítsd el, ha kedvet kaptál hozzá. Szeretettel-léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző lélekfejlesztő
angyalos energiagyógyász
gyásztanácsadó-spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu