Hidegebb őszi napokra

Favágó leves

Ez a finom étel gazdag ízvilágával és tápláló hozzávalóival mindenkit elvarázsol, és remekül felmelegít!

Hozzávalók:
 -2 evőkanál olívaolaj
 -1 nagy hagyma, apróra vágva
 -2 sárgarépa, felkarikázva
 -2 zeller szár, felkockázva
-3 gerezd fokhagyma, zúzva
-1 teáskanál szárított kakukkfű
-1 teáskanál szárított oregánó
-1 liter zöldségalaplé
-200 gr. gomba, szeletelve
-1 csésze zöldborsó (fagyasztott is jó)
-1 csésze tészta (pl. csigatészta)
 -só és bors ízlés szerint
 -friss petrezselyem a tálaláshoz


Elkészítés: Melegítsd az olajat: Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Pirítsd meg a zöldségeket: Add hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet és oregánót, majd pirítsd további 1 percig.
Alaplé hozzáadása: Öntsd hozzá a zöldségalaplevet, és forrald Amikor felforrt, add hozzá a gombát és a zöldborsót. Főzd 5-10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Tedd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található utasítás szerint
Sózd
borsozd ízlés szerint. Tálald a levest friss petrezselyemmel megszórva,  sózd, és borsozd ízlés szerint.
Van, aki a levest hússal is cifrázza – a csirkemell is jól illik bele. Fantasztikusan finom, szeretni fogod – készítsd el a családodnak – és élvezzétek a meleg ízeket, mert finomat enni jó! Szeretettel-léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző mesterjós
angyalos gyászterapeuta
energiagyógyász spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu