Akár vendégváró is lehet!
Édesburgonyás vagy sütőtökös kókuszgolyók. Ha szereted a különlegeset, készítsd el.
Hozzávalók:
– 300 g sült édesburgonya (kb. 2 darab, héjában sütve) vagy azonos mennyiségű sütőtök
– 1 érett banán (elhagyható)
– 4-5 evőkanál kókuszliszt( tejkészítésből visszamaradt kókuszreszelék)
– 50 g darált mandula
– 50 g kókuszreszelék + a hempergetéshez
– 5-6 szem datolya
– kakaópor (ízlés szerint)
– egy csipet fahéj
Elkészítés: Az édesburgonyát vagy sütőtököt süsd meg héjában, majd hámozd meg és törd össze egy villával.
Add hozzá az érett banánt, az aprított datolyát, a kókuszlisztet, a darált mandulát, a kakaóport és a fahéjat.
Alaposan dolgozd össze a masszát, amíg formázható állagú nem lesz.
Formálj belőle golyókat, majd forgasd meg kókuszreszelékben.
Tedd a golyókat hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp: Ha sűrűbb állagú vagy édesebb golyókat szeretnétek, nyugodtan adjatok hozzá több száraz hozzávalót vagy extra datolyát. Tálald kedved szerint, ízlésesen – piros tányéron a legjobban mutat – garantáltan mindenkinek ízleni fog. Szeretettel-léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző mesterjós
angyalos gyászterapeuta
energiagyógyász spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu