Különleges ízvilág

Ínyenceknek!

A spenótos indiai lencse  mennyei vitaminbomba. Ha szereted a különleges ízeket, ezt mindenképp próbáld ki!

Dal Palak
Hozzávalók:
-1 csésze vörös lencse
-1/4 teáskanál őrölt kurkuma
-1 lime
-2 evőkanál ghee vagy sózatlan sima vaj
-só, ízlés szerint
-1 kisebb vöröshagyma felaprítva
-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
-1 teáskanál finomra reszelt friss gyömbér
-1/2 teáskanál köménymag
-1 kisebb darab szárított vörös chili
-3 csésze spenótlevél durvára vágva
-főtt rizs és friss koriander a tálaláshoz


Elkészítés: Egy finom szita segítségével mossuk át a vörös lencsét. Tegyük egy közepes edénybe és öntsünk rá 3 bögre vizet. Forraljuk fel közepes lángon és pár percig főzzük a lencsét, keverjük bele az őrölt kurkumát, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük puhára 25-30 perc alatt. Vegyük le a tűzről, majd facsarjuk bele egy fél lime levét és adjunk hozzá 1 teáskanál sót.
Közben egy magas falú serpenyőben hevítsük fel a vajat (vagy a gheet, azaz tisztított vajat), adjuk hozzá a köménymagot és főzzük egy kicsit, majd dobjuk bele a chil idarabot is. Ezek után dobjuk rá a hagymát és puhítsuk meg kb. 5 perc alatt, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a reszelt gyömbért is, majd főzzük egy kicsit, míg illatozni kezd. Adjuk hozzá a spenótot is és 1/2 teáskanál sót, majd főzzük, míg a spenót összefonnyad kicsit. Vegyük le a tűzről és facsarjuk bele a maradék fél lime levét is.
Adjuk a spenótos keveréket a lencséhez, szükség esetén ízesítsük még egy kis sóval, A kész ragut főtt rizzsel és friss korianderrel tálalhatjuk. A kép illusztráció. Forrás: BonAppetit
Nagyon ízletes tűnik első olvasatra is – érdemes próbálkozni. Szeretettel-léleköleléssel:


Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző lélekfejlesztő
angyalos energiagyógyász
gyásztanácsadó spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu