Egy kis olasz különlegesség!
Ahány vidék, annyi féleképpen készítik Olaszországban a Minestrone levest, még évszakról-évszakra is változnak a hozzávalók: de éppen ez a lényege. Az kerül a minestronébe, aminek éppen szezonja van. Így mindig friss és zamatos zöldségek kerülnek elénk. Télen több tészta kerül a forró levesbe, míg nyáron kevésbé laktató, levesesebb zsengébb zöldségekkel készül, gyakran hűtő-hidegen fogyasztják a nagy melegben.
Hozzávalók 6 személyre:
Paradicsom (fő alapanyag) 10 db vagy 2 konzerv
Tészta 100 g (bármilyen, pl. spagetti apró darabokra törve)
Alaplé 8 dl
Sárgarépa 3 db
Póréhagyma 2 db
Zellerszár 5 db
Kelkáposzta 1 fej
Vöröshagyma 2 fej
Fokhagyma 2 gerezd
Rozmaring 1 ág
Friss bazsalikom levelei
Parmezán sajt
Olívaolaj, só, bors
Mi illik még a Minestronéhez?
Bab (konzerv vagy fejtett)
Zöldbab
Cukkini
Zöldborsó
Karfiol
Burgonya
Elkészítése: Megmossuk, megpucoljuk, felvágjuk a zöldségeket apróra (~1 centis kockákra), így gyorsan, egyszerre főnek meg. A káposztát vághatjuk durvára. Amikor ezzel megvagyunk, egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, mikor forró, hozzátesszük és megpároljuk rajta a fokhagymát, hagymát, póréhagymát, sárgarépát és a zellerszárakat körülbelül 10-15 perc alatt közepes lángon. Hozzáöntjük a paradicsomokat, így főzzük még 2 percig, mielőtt belekerül az alaplé.
Negyed óra múlva, mikor felforrt a levesünk, mehet bele a feldarabolt káposzta. Főzzük 10 percig, hogy megpuhuljon. Ezután mehet bele a tészta és a friss, apróra szelt rozmaring is. Mivel apró tésztát használunk a minestrone leveshez, az hamar, 5-7 perc alatt megfő. Sózzuk, borsozzuk és kóstoljuk meg! Ha nem érezzük még elég tartalmasnak, öntsünk hozzá egy kevés jó minőségű olívaolajat, nagyon feldobja.
Ízletes és illatos fogás -szeretettel ajánlom! Léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu