Könnyű nyári kis vacsi…csak egy apró ötlet.
Zöldsaláta kecskesajttal, körtével és gránátalmával balzsamecetes öntettel.
Hozzávalók:
kb. 20 deka téli zöld saláta, akár vegyesen is (pl. galambbegy, rukkola, bébispenót v. mikrosaláta)
1 körte, kb. 1-2 cm-es kockára vágva
1 gránátalma magjai
1 nagy marék mandula, serpenyőben szárazon megpirítva
10 deka puha kecskesajt
Az öntethez:
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 tk méz
1 tk Dijon mustár
só, frissen őrölt bors
Egy tálban alaposan keverd össze az öntet hozzávalóit, hogy jól elkeveredjenek egymással. Serpenyőben pirítsd meg a mandulát, majd vágd fel kisebb darabokra. Egy nagyobb tálban keverd össze a zöld salátát, a felkockázott körtét, a mandulát és a gránátalma magokat, locsold meg az öntet felével és azzal is alaposan forgasd át. A tetejére morzsold rá a kecskesajtot és a megmaradt öntettel frissen tálald.
Körte helyett készítheted almából, mandula helyett dióból, kecskesajt helyett használhatsz fetasajtot. Remek eledel – jó étvágyat hozzá!
Lélekölelésem:
Asajah
spirituális tanácsadó-life coach
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
tarot mester-jós
energiagyógyász–angyalterapeuta