Csak természetesen!
A D-vitamin rendkívül fontos szervezetünk számára. Hatással van a hormonegyensúlyra és az immunrendszer működését is befolyásolja. Nagy szerepe van csontjaink egészségének megőrzésében és a kalcium felszívódásában.
D-vitamint tartalmazó ételek:
Gomba
A gomba aromás íze mellett alacsony kalóriatartalommal bír, D-vitamintartalma mellett B-vitaminokban és ásványi anyagokban, például szelénben, káliumban és vasban gazdag.
A marhahús – különösen a marhamáj – kiváló forrása a D-vitaminnak.
Tej és tejtermékek
A tej és tejtermékek az egészséges étrend alappillérei és nagy mennyiségben tartalmaznak kálciumot és D-vitamint: joghurt, kefir…
Szardínia, lazac, tonhal, tőkehal
A tengeri halak húsában D-vitamin és esszenciális zsírsavak találhatók, melyek fontosak egészségünk megőrzése érdekében.
Tojás
Gazdag A- és D-vitaminban, mely hozzájárul a bőrünk, hajunk egészségének és szépségének megőrzéséhez.
Zabpehely
Rostban nagyon gazdag, ezáltal segíti az emésztést, telít, nem emeli meg a vércukorszintet és sok D-vitamint tartalmaz.
Narancs juice
A frissen facsart narancslé nemcsak jól esik a reggeli mellé, de erősíti az immunrendszert, vízhajtó és a sok értékes tápanyag mellett tartalmaz D-vitamint is. Ha bármelyiket is kívánod arra nagy szüksége van a szervezetednek!
A legjobb d-vitaminforrás a Napfény – érdemes minél többet a szabadban tartózkodni: túrázni, sétálni, kirándulni, szabadtéri programot szervezni…tavasz van! Léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu