Fűszeres nyári paradicsom leves.
Hozzávalók:
2 db. friss paradicsom.
200 gramm hámozott, darabolt konzervparadicsom
2-3 mentalevél
1 kis csokor bazsalikom
3 szál rozmaring
3 gerezd fokhagyma
2 db. leveskocka
só, feketebors ízlés szerint
3 evőkanál ketchup
Elkészítése: Az egész paradicsomokat forró vízbe dogjuk, íggy könnyen meghámozhatóak. Ha leszedtük a héját, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a foghagymát, a száráról leválasztott rozmaring leveleket, bazsalikomot, mentalevelet, sót, sorsot, majd alaposan összeturmixoljuk – mennyei ízvilága lesz.
A leveskockákat forró vízbe dobjuk, ebbe öntjük a pürésített paradicsomot, pár percre forraljuk. A leves alatt a tűzhelyet felkapcsolva adjuk hozzá a ketchupot. Levesestányérba szedve egy szál mentalevéllel díszíthetjük – igazán finom. Jó étvágyat hozzá!
Léleköleléssel:
energiagyógyász – angyalterapeuta
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu/