Olasz grissini
Akkor jó, ha nagyon ropog. Az olasz kenyérrúd, avagy grissini egyszerű és nagyszerű – nagyon guszta, és fincsi is.
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
4 ek. olívaolaj,
15 g élesztő,
1 dl tej,
1 dl víz,
1 tk. cukor,
1 tk. só,
1 tk. bazsalikom,
1 tk. oregano,
1 tk. kakukkfű.
Lekenéshez:
1 ek. ketchup,
2 ek. pizzakrém,
5 dkg füstölt sajt,
5 dkg sima sajt,
3 ek. szezámmag.
Az élesztőt felfuttatjuk a tej-víz keverékben a cukorral, majd hozzáadjuk a többi anyaghoz és összedolgozzuk. Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a ketchup-pizzakrém keverékkel, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal, majd a szezámmaggal, rányomkodjuk kicsit a tésztára és 8-10 mm széles csíkokra vágjuk, néhányszor megtekerjük és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá – készítsd el, ha megtetszett – nálam kedvenc. Szeretettel, léleköleléssel:
önismereti és párkapcsolati tanácsadó