Békülés – megbocsátás – elengedés

Bocsáss meg magadnak azokért az időkért, amikor megfeledkeztél az értékességedről. Amikor jobban akartál valakit, mint ő téged.
Bocsásd meg magadnak azokat az időket, amikor belenyugodtál egy olyan bánásmódba, amit nem érdemeltél meg. Féltél és nem akartad elveszíteni azt az embert, akivel mélyen törődsz. Ő viszont nem törődött veled.
Bocsásd meg magadnak azokat a pillanatokat, amikor alámentél a partnerednek. Utánamentél, amikor eldobott és visszasírtad a kapcsolatotokat. Pedig valójában sem téged, sem a szívedet nem értette és nem fogadta el.
Bocsáss meg magadnak azokért az időkért, amikor összetörted a saját szívedet. Olyan embereket szerettél, akik rosszat tettek veled. Azt hitted, több van bennük, mint amit feléd mutatnak. Piedesztálra emelted őket, amit nem érdemeltek meg.
Bocsásd meg magadnak azokat az időket, amikor úgy gondoltad, meg tudsz javítani valakit. Próbáltad megváltoztatni őt, sőt talán több partneredet is. De hiába. Szeretted, többet adtál, próbálkoztál, de ezzel csak magadnak ártottál.
Ha visszatekintesz, már látod, hogy több rossz döntést is hoztál. Emiatt harag és sajnálat is lehet benned. Mi mégis azt mondjuk, hogy bocsáss meg magadnak. Szabadítsd fel önmagadat a hibáztatás és a bűntudat terhei alól.
Ne szomorú légy, hanem inkább büszke. Tapsold meg magad!
Te mindent megtettél. Kockáztattál. Nem játszottad meg magad, őszinte voltál. Nyíltan vállaltad az érzéseidet, amihez hatalmas bátorság kell. Megláttad az emberekben azt a jót, amit valószínűleg még ők sem látnak magukban.
Nem ismersz félelmet, ha a szerelemről van szó! Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttél az út során, és a vakvágány csak akkor számít kudarcnak, ha nem tanulsz belőle.
Te jó ember vagy.
Bocsásd meg magadnak azokat a pillanatokat, amikor nem láttad ezt. Amikor inkább a gyengeségeidre fókuszáltál, mint az erősségeidre. Minden szívfájdalom egy lecke. Emlékeztet rá, hol vannak a határaid és hogy sokkal többet, jobbat érdemelsz, mint gondolnád. – Goodstuff