Egy kis érdekesség

Az őszibarackról

A őszibarack különböző fajtái között találunk fehér és sárga húsút is, utóbbi a színének köszönhetően bővelkedik béta-karotinban, melyet a szervezet A-vitaminná alakít.
A béta-karotin elősegíti a két legfontosabb női hormon, az ösztrogén és a progeszteron termelődését, melyek egyensúlya különösen fontos a női termékenységben, az ovuláció során és a menstruációs ciklus szabályozásában is, illetve segít megóvni a szervezetet az ösztrogén dominanciát okozó tényezőktől férfiaknál és nőknél egyaránt.

Az őszibarack és a nektarin is tartalmaz szelént, mely a szintén benne található C-vitaminnal kiegészítve jó hatással lehet férfiaknál a spermiumok minőségére.
Ez a gyümölcs nem csak a termékenységre lehet jó hatással, hanem számos más, testünkben zajló folyamatra is. A barack kisebb mennyiségben ugyan, de tartalmaz magnéziumot, foszfort, vasat, B-vitaminokat és szelént is. – Termékenységinfó

Magas magnézium-, szelén- és cinktartalmának köszönhetően javítja a közérzetet, és segít megszabadulni a feszültségtől. Vagyis minél többet eszel belőle, annál nyugodtabb leszel, csökkenti a vérnyomásod, ezáltal szíveddel is jót teszel. Ráadásul a lédús gyümölcs segít eltávolítani a szövetekből a megrekedt vizet, így tehermentesíti a szív-, és érrendszer működését.
Nyári nagy kedvencem – gyümölcs salátába is szeretem. Jó szívvel ajánlom: antioxidánsokban is gazdag, ezzel pedig eléri azt, hogy meggátolja a rákos sejtek növekedését. Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu