Egyszerű és nagyszerű!

Gyomorpanaszok ellen  – héjában sült-főtt krumpli

A héj nélkül főtt krumpli keményítőnek számít, mert anyagcserei végterméke sav. Ha azonban héjában főzzük, vagy sütjük az ásványok megmentésével lúgos végterméket kapunk. Ebben az esetben a krumpli nem a keményítők, hanem a zöldségek közé tartozik.
A héjában főtt burgonyában főzés után is megmarad a bélműködéshez szükséges ballaszt- és salakanyag és a C-vitamin nagy része. Télen a C-vitamin egy részét pótolhatjuk a burgonya rendszeres fogyasztásával is.
A szervezet számára legjobb elkészítési módja héjában megfőzni, vagy a sütőben szintén héjastól megsütni. Így őrzi meg legjobban értékes vitaminjait, és az ásványi anyagokat.
A héjában főtt burgonya közömbösíti a gyomorsavat, hurutra, fekélyre, bélgyulladásra javasolt. Elsősorban akkor fejti ki hátasat, ha só nélkül fogyasztjuk.

Elkészítése: Alaposan megmosott, nagyjából egyforma burgonyákat felteszünk főni. Főzéstől számított kb. 30 perc múlva leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. Egy részét már fogyaszthatjuk is, de a többit lehűlés után rakjuk hűtőbe, így később fogyasztható még.
Megmarad a tápanyagok nagy része akkor is, ha a burgonyákat alaposan megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, a vágott felületet kévés zsírral, vagy vajjal megkenjük, megszórjuk őrölt köménnyel és a vágott felülettel lefele tepsibe tesszük, sütőben megsütjük.
Süthetjük egészben is az azonos nagyságú burgonyákat. Sütési ideje kb. 60 perc – hamar elkészül.

Télen, amikor kevés vitaminhoz jut a szervezetünk, burgonyával is pótolhatjuk a C-vitamint. A szárított gyümölcsök után a burgonya tartalmazza a legtöbb káliumot, mely a szívműködés segítője.A  burgonya jó gyógymód lehet az irritábilis bél szindrómával járó székrekedés enyhítésére.  Semlegesíti az antibiotikumok mellékhatását, védő hatást fejt ki a megnövekedett radioaktív sugárzás esetén. Megvédi a szervezetet a bekerült nitrátoktól, és nitritektől. A burgonyában levő B6-vitamin segít az agynak szerotonint előállítani, ezáltal segíti az agyműködést, csökkenti a szorongást.
A krumpli fogyasztás titka a megfelelő ételtársítás. A krumpli legkönnyebben a zöldségekkel, hidegen sajtolt olajokkal és erjedésgátló fűszerekkel (őrölt kömény és édesnemes piros paprika) emészthető.  – Egészségtér – Természetes egészség
Nagyon szeretjük a burgonyát mindenféle kivitelben – héjában, sütve, főzve, salátának, vagy levesbe. Az ősz egyik kedven a héjában sült-főtt burgonya – jó étvágyat hozzá! Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
energiagyógyász – önismereti tanácsadó
angyal- és gyászterapeuta
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu