A füge, mint gyógynövény

Különleges ízvilága elvarázsol

Rákellenes, leve baktérium- és orsóféregölő. Emésztést javító, apró magja bélizgató, bélmozgást előidéző hatású. Régi háziszer a főzete köhögés és tüdőbaj ellen, tejben főzve foghúsdaganat érlelésére ajánlják.

A füge régóta ismert az emésztési problémák otthoni gyógymódja. A szárított füge különösen jó rostforrás, amely támogatja az emésztést, és segíthet megelőzni a székrekedést és a hasmenést. A füge gazdag „prebiotikumokban” is, amelyek táplálják a bélrendszerben élő egészséges baktériumokat, így ez is segíthet a bélrendszer egészségében.
Sőt, a sok rostfogyasztás csökkenti a szívbetegségek, a stroke, a cukorbetegség és a bélrák kockázatát.


A kalcium és a kálium ásványi anyagok, amelyekre szükségünk van csontjaink ápolásához és egészségének megőrzéséhez, a szárított füge pedig mindkettő jó forrása.
Magas cukortartalmú, ezért a legjobb mértékkel fogyasztani – különösen a szárított fügét. Ez különösen igaz, ha problémáid vannak a vércukorszint kezelésével. Lehetséges, allergiai is  a fügére, különösen, ha nyírfa pollenallergiád van. A bennük lévő K-vitamin miatt bizonyos vérhígító gyógyszereket is zavarhatnak. Ha bármilyen aggályodvan, beszéld meg az  orvosoddal.
Nálam őszi-téli kedvenc, persze csak mértékkel- szeretettel ajánlom! Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
energiagyógyász – önismereti tanácsadó
angyal- és gyászterapeuta
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum
párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu/