GONDOLATOK kategória bejegyzései

A boldogságtitkok

Hiszem, hogy mindannyian birtokában vagyunk az erőnek, a képességnek, hogy boldogok legyünk. A bőségben áradó Igazi Boldogság nem pusztán annyit tesz, hogy megszabadulunk a feszültségektől és a nyomorúságtól, sokkal inkább jelenti azt, hogy örülünk az életnek, elégedettek vagyunk az élettel. Ez az élet csodálatának érzése. Ez nem azt jelenti, hogy lehetséges, vagy egyáltalán kívánatos lenne folyamatosan az extázis állapotában élni, hiszen vannak időszakok, amikor a személyes tragédiák vagy veszteségek befolyásolják életünket, és természetes, hogy ezek szomorúsághoz, keserűséghez, csalódottsághoz vezetnek. Ám vannak módszerek, amelyek segítségével képesek vagyunk kezelni ezeket a helyzeteket, és gyakran sikerré tudjuk formálni az élet kihívásait és nehézségeit.

Az Igazi Boldogság titka:

A hozzáállás ereje (Annyira vagyunk boldogok, amilyen erősen azt elhatározzuk. Arra számítok, hogy a számomra legjobb dolog következik be, és ez nagyon gyakran így is lesz. Minden személyes megtapasztalásunknak lehet pozitív jelentésű keretet adni.)
A test ereje (A mozgás befolyásolja az érzelmeket. A testmozgás, testedzés csökkenti a stresszt, és olyan kémiai reakciókat vált ki, amelyek kellemes közérzetet eredményeznek. Továbbá az egyenes, magabiztos testtartás a boldogság érzését kelti bennünk.)
A jelen pillanat ereje (Csak abban az esetben hozhatjuk ki a legtöbbet az életből, ha ki tudjuk hozni a legtöbbet minden pillanatból.)
Az önkép ereje (Azok vagyunk, aminek gondoljuk magunkat. Minden egyes ember különleges. Minden ember nyertes, hiszen az esélye a megszületésre egy a háromszázmillióhoz volt.)
A célok ereje (A célok tartalommal töltik meg, értelmet és jelentést adnak életünknek. A célok segítségével az öröm elérésére helyezzük a hangsúlyt, a fájdalom elkerülése helyett.)
A humor ereje (A nevetés növeli az összpontosító készségünket és problémamegoldó képességünket. A humor csökkenti a feszültséget és boldogságérzetet teremt.)
A megbocsátás ereje (A megbocsátás az a kulcs, amely az Igazi Boldogsághoz vezető ajtót kinyitja. Nem lehetünk boldogok, ha a gyűlölet vagy sértődöttség érzését hordozzuk magunkban. A keserűségtől senki más nem szenved, csak az, aki magában hordozza azt. Bocsáss meg magadnak, és bocsáss meg másoknak!)
Az adás ereje (A boldogság nem az anyagi javak felhalmozásában és birtoklásában rejlik, hanem abban hogy adunk és segítünk másoknak. Minél több örömet és boldogságot hozunk mások életébe, annál több lesz a miénkben is.)
A kapcsolatok ereje (Életünk minősége olyan, amilyen a kapcsolataink minősége. A közeli kapcsolatok a jó dolgokat jobbá, a nehezeket könnyebbé teszik. A megosztott öröm megduplázódik, a megosztott probléma megfeleződik.)
A hit ereje (Hit nélkül nincs hosszantartó boldogság. A hit teremti meg a bizalmat, elvezet az elme békéjéhez, és megszabadítja a lelket a kétségektől.) –  Adam J. Jackson

A régi edény – Tanmese

Egy indiai legenda szerint egy férfi minden nap a falu szélére járt vízért egy új és egy régi edénnyel. Az öreg edény már meg volt repedve, csorgott a víz belőle és a hazafelé úton a fele kifolyt. Két éven keresztül minden nap ugyanazt az utat tette meg a férfi.
Az új edény büszke volt, a teljesítményére és tudatában volt annak, hogy teljes mértékben megfelelt arra, amire készítették. Míg az öreg edény majd meghalt szégyenében, hogy a feladatát nem tudta tökéletesen ellátni még akkor is ha tudta, hogy a repedések a hosszú évek hűséges munkájának a következményei voltak. Úgy szégyellte magát, hogy egy nap amint a kútnál pihentek így szólt a férfihoz:

– Sajnálom, hogy minden alkalommal csak félig telt edénnyel érsz haza így csak félig tudom a szomjadat oltani.

A férfi elmosolyodott és azt mondta:

– Nézz jól körül a hazafelé úton!

Így is tett az edény és látta, hogy az ő oldalán az árok széle sokkal zöldebb volt.

– Látod, hogy a te oldalad sokkal szebb – mondta a férfi. Mindig is tudtam, hogy repedések vannak rajtad és így kihasználtam ennek az előnyét. Virágokat, salátát és más zöldséget ültettem és te minden alkalommal megöntözted őket. Így rózsát szedhettem, hogy a házunkat szebbé tegyük, a gyerekeim salátát, káposztát, hagymát ehettek. Ha te nem olyan lennél, amilyen vagy, akkor mindez nem lenne.

Mindannyian megöregszünk és mások lesznek az értékeink. Hozzuk ki a legtöbbet ezekből az értékekből. – Paulo Coelho

Áldás, ha jó úton jársz!

„Ha a jó úton jársz, akkor ennek nagyon egyszerű jelei vannak: a feszültség egyre inkább eltűnik belőled, egyre higgadtabb leszel, egyre nyugodtabb leszel, olyan dolgokban meglátod a szépséget, amikről azelőtt sosem gondoltad volna, hogy szépek lehetnek. A legkisebb dolgoknak is óriási jelentőségük lesz. Az egész világ minden nappal egyre rejtelmesebb, misztikusabb lesz, egyre kevésbé leszel nagy tudású, egyre ártatlanabb leszel – épp mint a gyermek, aki pillangók után szalad, vagy kagylókat gyűjt a tengerparton.
Nem problémának érzed az életet, hanem ajándéknak, áldásnak, kegynek! Ha a JÓ úton jársz, akkor ezek a jelek egyre erősödni fognak. Ha a rossz úton haladsz, akkor ennek pont az ellenkezője fog történni.” –  Osho

Pozitív megerősítések Louise Hay-től

Mondogasd ezeket a pozitív idézeteket naponta, hogy kifejleszd az életedben a saját magad iránti szeretetet.

1. Kijelentem, hogy biztonságban vagyok.

2. Időről időre megkérdezem azokat, akiket szeretek: „Hogyan szerethetnélek jobban?”

3. Úgy döntök, hogy a szeretet tisztán látó tekintetével nézek mindenre. Szeretem azt, amit látok.

4. A szerelem megtörténik.

5. A szerelem csak egy karnyújtásnyira van. Öröm tölti be az egész világomat.

6. Azért születtem erre a bolygóra, hogy megtanuljam jobban szeretni magamat, és hogy megosszam ezt a szeretetet minden körülöttem élő emberrel.

7. A társam életem szerelme. Imádjuk egymást.

8. Az élet nagyon egyszerű. Amit adok, azt kapom vissza.

9. Ma úgy döntök, hogy szeretet adok.

10. Örömmel tölt el a szeretet, amellyel minden nap találkozom.

11. Nyugodtan a tükörbe tudok nézni, és azt tudom mondani: „szeretlek, igazán szeretlek”.

12. Megérdemlem a szeretetet, a szerelmet, az örömöt – és minden jót, amit az élet kínál nekem.

13. A szeretetnek hatalma van – a te szeretetednek és az én szeretetemnek. A szeretet elhozza nekünk a békét a fölre.
Csak a szeretet létezik.

14. Szeretet vesz körbe. Minden rendben van.

15. A szívem nyitva van. Szeretetteli szavakkal beszélek.

16. Csodálatos párom van. Mindketten boldogok és kiegyensúlyozottak vagyunk.

17. Mélyen a lényem középpontjában a szeretet végtelen forrása rejlik.

18. Örömteli, meghitt kapcsolatban vagyok egy másik emberrel, aki igazán szeret engem.
19. A szívemben lakozó szeretetteljes térből jövök, és tudom, hogy a szeretet minden ajtót kinyit.

20. Gyönyörű vagyok, és mindenki szeret engem. Szeretettel fogadnak, bárhová megyek.

21. Biztonságban vagyok minden kapcsolatomban, rengeteg szeretetet adok és kapok.

22. Csak egészséges kapcsolatokat vonzok. Mindig jól bánnak velem.

23. Nagyon hálás vagyok az életemben megjelenő összes szeretetért. Mindenhol ezzel a szeretettel találkozom.

24. Hosszan tartó, szeretetteljes kapcsolatok aranyozzák be az életem.

25. Elengedem a szerelem elkeseredett hajszolását, és helyette hagyom, hogy ő találjon rám a tökéletes időben és helyen.

Megkérdezték a sámánt…

– Mi a méreg?
Bármi, amiből a szükségesnél több van, az méreg. Lehet az hatalom, lustaság, étel, egó, ambíció, hiúság, félelem, harag vagy bármi más.
– Mi a félelem?
A bizonytalanság el nem fogadása. Ha elfogadjuk a bizonytalanságot, akkor kalanddá válik.
– Mi az irigység?
Nem fogadjuk el a jót a másikban. Ha elfogadunk jót, akkor inspirációvá válik.
– Mi a harag?
Nem fogadjuk el azt, ami felett nincs hatalmunk. Ha elfogadjuk, akkor toleranciává válik.
– Mi a gyűlölet?
Nem elfogadni az embereket, ahogy vannak.

A misztikus Hold

Szinte minden kultúrában a Nap férfi, a Hold pedig a női erőket képviseli. Míg a Nap az életerő, addig a Hold a gyógyítás szimbóluma, amihez erősen kapcsolódik a termékenység, a gondoskodás, a tűzön-vízen át védelmező anyai szeretet. A Holdnak már kezdetektől misztikus erőt tulajdonítottak az emberek.

A Hold a nő, a női energiák ezüstfényű szimbóluma.
Telihold előtt néhány nappal szinte minden nőben magasra emelkedik a feszültség, és sokkal érzékenyebben reagálnak a stresszes helyzetekre, mint más napokon.
A fogyó hold a kiáramoltatás időszaka: a legérzelemdúsabb periódus, amikor a nő, az anya hihetetlen energiákat képes megmozgatni a szeretteiért.
Növőhold idején a legmagasabb a szervezet energiaszintje és regenerálódó képessége, és a termékenységi mutatók is ebben a periódusban a legmagasabbak, vagyis akik babára gyúrnak, érdemes telőholdkor próbálkozniuk.
Újhold idején valamiért friss, tiszta szemmel képes a nő ebben a periódusban a dolgok mögé nézni, és a kellő bátorság is a rendelkezésére áll ahhoz, hogy a szükséges változtatásokat megtegye.

A Hold változásai fogyóhold, telehold, újhold életünkre és a szervezetünkre is hatást gyakorol, valamint cselekedeteinket is befolyásolja. Teleholdkor és Újholdkor megnyílnak a kiskapuk és halott szeretteink eltávoznak a Fénybe. Megosztom veletek ezt a csodás mantrát a Sree Gurudev Datta kántálása védelmező erővel bír, megvéd a negatív erőktől is – misztikus energiákat mozgat meg. (Saját felelősségre használd!)

Teliholdkor sokkal fogékonyabbak, érzelmesebbek és érzékenyebbek vagyunk. Türelmetlenebbül, ingerültebben reagálunk a helyzetekre, nehezebben alszunk, mint általában. Nem csoda, ha teliholdkor sokkal több a baleset. Ilyenkor a sebek nehezebben gyógyulnak, erősebben és hosszabban véreznek, ezért lehetőleg ne erre az időpontra tedd a tervezett műtétek.
Fogyó hold az elengedés, a tisztulás időszaka. A legjobb időszak alkalom tehát a gondolat- vagy érzelmi nagytakarítás megkezdésére, mivel könnyebben megszabadulunk a kétségektől, a félelmektől, és egyszerűbben levethetjük régi, korlátozó szokásainkat. Nemcsak lelkünk, de környezetünk lomtalanítása, takarítása is eredményesebb ilyenkor. Érdemes tisztító-, lé böjt- vagy fogyókúrába, diétába kezdeni, mert hamarabb lemennek a kilók, hamarabb távoznak a méreganyagok a szervezetből. A szaunázás, a kozmetikai, tisztító és szőrtelenítő kezelések is tartósabbak. Az orvosi beavatkozásokat érdemes fogyó időzíteni, mivel gyorsabb és fájdalom-mentesebb a gyógyulás.
Újhold a befelé figyelés, relaxálás, meditáció időszaka. Az újhold ideje jó alkalom arra is, hogy új célokat tűzzünk ki, illetve a régi terveinket és a kitűzött feladatainkat felülvizsgáljuk, mert jó ötleteink támadhatnak, és később a megvalósítás is könnyebb lesz. Itt a lehetőség a méregtelenítésre, salaktalanításra vagy rossz szokások felszámolásába, életmódváltásra!
Növő holdkor az öngyógyító erők erősebbek, érdemes hát bevetni a masszázst, az aromaterápiás kezeléseket, illetve kipróbálni az energiagyűjtést segítő mozgásformákat, mint a jóga, tai-chi. A friss levegőn tett séta, kirándulás, sport is sokkal hatásosabb, energetizálóbb ebben a holdfázisban. Növő hold idején megélénkül a társasági élet, könnyebben kötünk új ismeretségeket, ezért érdemes ezt az időszakot a kapcsolatépítésre, a kapcsolatok ápolására szentelni.

A Hold az asztrológiában szorosan kötődik a hangulathoz, érzelmekhez, ösztönökhöz. Ha valaki kíváncsi az adottságaira, lehetőségeire, nem elég, hogy tudja: melyik állatövi jegyhez tartozik a születésnapja, hová esik az aszcendense (születési órája), hanem jó ha azt is tudja: melyik jegyben járt a Hold születése pillanatában. Mert az úgynevezett Holdjegy alaposan befolyásolja a személyiséget. A Kos Holdú személyek temperamentumosabbak, a Bika holdjegy türelmesebbé, kitartóbbá tesz, az Ikrek-Holddal rendelkező személy viszont nagyon nehezen találja a helyét a világban. A Rák-Hold erősen érzelmessé tesz, az Oroszlán holdjegy játékossá, a Szűz holdjegy viszont racionálissá. Akinél a születésekor Mérlegben járt a Hold, az élvezi a kapcsolatokat, a Skorpió holdjegyűek viszont épp ellenkezőleg, inkább visszavonulók, titokzatosak. A Nyilas-Hold nyughatatlanná tesz, míg a Bak-hold már-már fanatikusan kitartóvá. A Vízöntő holdjegy a kreativitást növeli, míg a Halakban járó Hold a horoszkóp tulajdonosát rendkívül érzékennyé teszi.
A párkapcsolatnál a férfi napjegyét és a női holdját szokás elemezni – ez mutatja meg, hogy hogyan alakulhat a közös jövő a választottaddal.  Itt jegyezném meg, hogy Teleholdkor sokkal hatásosabbak a szerelmi varázslatok, és a szerelemkötés levételének is ekkor van itt az ideje.

2020 a Hold éve –  mivel a Hold a tudattalanért, az ösztönért és a megérzésekért is felelős, számíthatsz arra, hogy sokkal élesebbek lehetnek a megérzéseid ebben az évben. A Hold angyala Gábriel arkangyal ő segít abban, hogy harmóniába hozd a párkapcsolatodat, ápold a nőiességedet, és vállald az érzéseidet.
Kívánom, hogy találj rá igazi önmagadra, légy együttérzőbb, a békés megoldásokra és a kompromisszumokra törekedj. Légy odaadó és tudj megbocsátani, amikor szükséges, légy nyitott a változásokra és az újdonságokra!

Lélekölelésem:

Asajah

spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Sorselemzés- Tarot – Számmisztika – Csipetnyi asztrológia
Energetikai tisztítások
Angyalmágiák
Életvezetési tanácsadás – spirituális terápiák
Bejelentkezés, kapcsolat: délelőtt 10-től este 20-ig – hétvégén is!
Elérhetőségem: 06202782612
Budapest, Örs vezér tere – Asajah Stúdió
Messengeren és skypeon is elérhető vagyok – előre egyeztetés alapján.
Ezoterikus szakterületeim:
http://asajah.hu/szolgaltatasok/spiritualis-tanacsadas-holgyeknek-asajah-studio-3.php

Tanmese

 

A hallgatás megszabadít

Indiában, Bengáliában élt egyszer egy vallásos ember. Mindennap eljött hozzá egy szanszkrit tudós, és lélekemelő spirituális tanításokat olvasott fel a Gítából, az Upanisadokból és a Védákból. A házigazda odaadóan hallgatta ezeket az előadásokat.
A családnak volt egy madara, akit Krisnának hívtak. Egy kalitkában tartották, abban a szobában, ahol az előadások is folytak, és ő is hallgatta a beszédeket.


Egy nap a madár így szólt a gazdájához: – Meg tudnád mondani nekem, mi hasznod származik ezekből a spirituális tanításokból?
Krisna – válaszolt a gazdája –, úgy látom, nem érted, hogy ezek a spirituális tanítások meg fognak engem szabadítani a kötelékeimtől!
Már évek óta hallgatod ezeket az előadásokat – mondta a madár –, de én semmi változást nem látok rajtad. Lennél olyan kedves megkérdezni a tanítódat, tulajdonképpen mi is fog történni veled?
Másnap a házigazda így szólt tanítójához: – Guru, tíz éve hallgatom már a spirituális beszédeidet. Tényleg elérem a megszabadulást?
A tanító megdermedt. Vakarta a fejét, tűnődött a kérdésen, de nem talált választ. Körülbelül egy órán át hallgatott, azután elment.
A házigazda meg volt döbbenve. Guruja nem tudott válaszolni a madár kérdésére. A madár azonban megtalálta a választ.
Attól a naptól kezdve a madár nem evett, nem énekelt. Teljesen csendben maradt. Gazdája és a család mindennap rakott ételt a kalitkába, a madár azonban nem nyúlt semmihez.
Egy nap a gazda ránézett a madárra, és mivel az életnek semmi jelét nem látta rajta, óvatosan kivette a kalitkából. Szomorú szívvel tette le Krisnáját a földre. A madár egy szempillantás alatt elrepült, bele az ég végtelen szabadságába!
A madár tanított. Gazdája és a guru pedig megtanulták: a hallgatás megszabadít.   – Sri Chinmoy

Kozmikus törvény


“Kozmikus törvény, emlékszel? A hasonszőrűek vonzzák egymást. Te csak legyél, aki vagy, csendes, egyenes, világosfejű. A dolog önműködő: ha azt adjuk, amik vagyunk, ha minden percben megkérdjük magunktól, valóban azt akarjuk-e tenni, amit tenni készülünk, és csak akkor tesszük, ha a válaszunk igen, akkor automatikusan el fognak kerülni bennünket azok, akiknek nincs mit tanulniuk az olyanoktól, amilyenek mi vagyunk, és vonzani fogjuk azokat, akiknek van, és akiktől nekünk is van tanulnivalónk.” – Richard Bach – Illúziók

Szaturnusz-Plútó együttállás a hétvégében!

“Lehetőséggel születtél. Jósággal és bizalommal születtél. Eszmékkel és álmokkal születtél. Nagysággal születtél. Szárnyakkal születtél. Nem arra szántak, hogy mássz, hát ne tedd. Szárnyaid vannak. Tanuld meg használni őket, és repülj! ” – Rumi

A két erőteljes sorsbolygónk most a Szaturnusz és a Plútó találkozik. A sorsikus felelősségteljes energiák két és fél évig velünk maradnak. Előrelendítik a megújulást, az újrarendeződést és ezáltal támogatják a fejlődési utunkat.  A Szaturnusz a törvény, a rend, a határok, a kötöttségek bolygója, a Plútó a szélsőségeket, a rombolást, de regenerálódást és az újjászületést is képviseli. A Szaturnusz és a Plútó együttállása aktív kihívást jelöl. Életünk nem működő területeire összpontosítva az energiánkat.


Telehold után a meginduló, előreinduló Uránusz rezgésében vagyunk. Tudatos energiákkal töltődve életdolgainkat nézhetjük másképpen – váratlan, szokatlan helyzeteket is megélhetünk. A Vénusz segít a tisztuló helyzetlátásban, sorfordulati döntések meghozatalában is. Megújíthatjuk most majd az anyagi világgal kapcsolatos nézeteinket is. A Rák Hold az elfogadás, és befogadás szeretetminőségével telit.
A hévégi időtérben Szaturnusz-Plútó együttállás pontosodik be január 12-én. A komfortzóna kilépésével ünnepelhetjük meg ezt a időminőséget. Félelemoldásra inspirál a plútói energia – amit nem mertél most megteheted. Merkúri energiák segítik gondolatainkkal való szembesüléseink. Akár akarjuk akár nem – sorsszerű változások várnak ránk!
Vállald fel magad, – saját valódi lényeddel, eredeti önmagaddal szövetkezve lépj a tettek mezejére. Engedd el a félelmeidet, hagyd tisztulnia szívedet!

Léleköleléssel:

spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Sorselemzés- Tarot – Számmisztika – Csipetnyi asztrológia
Energetikai tisztítások
Angyalmágiák
Életvezetési tanácsadás – spirituális terápiák
Bejelentkezés, kapcsolat: délelőtt 10-től este 20-ig – hétvégén is!
Elérhetőségem: 06202782612
Budapest, Örs vezér tere – Asajah Stúdió
Messengeren és skypeon is elérhető vagyok – előre egyeztetés alapján.
Ezoterikus szakterületeim:
http://asajah.hu/szolgaltatasok/spiritualis-tanacsadas-holgyeknek-asajah-studio-3.php

Emeld a rezgésszinted a pozitív szavak erejével!

Minden szónak egyedi rezgése van – a pozitív szavaknak magas a rezgésszintje – teremtő ereje.


Isten, Remény, Élmény, Béke, Áldás, Édesélet, Teremtés, Egészség, Inspiráció, Hála, Mosoly, Jó veled,Elismerés, Elfogadás, Élet, Igazság, Eredmény, Megbecsülés, Energia, Tündérjóság, Optimizmus, Kitartás, Szeretet, Verőfényes vidám nap, Zen, Ígéret, Verhetetlen, Békesség, Bizalom, Barátság, Vidámság, Alázat, Együtt, Hit, Puszi, Család, Aranyos, Életerő, Csapatjáték, Boldogság, Vitalitás, Álomszép, Szeretlek, Köszönöm…
Ezek a csodás szavak emelik a rezgésszintet, jó érzéssel töltenek el és reményt, hitet adnak, életenergiát képezve áramlanak!
Ezek mind Pozitív, magas rezgésszámmal megáldott szavak. Gyűjts össze a saját szókincsedből azokat a magas minőséggel megáldott szavakat, amiket másoknak kimondasz, és használd! Lelkesíts vele másokat és motiválj! Légy te is fénymunkás és segítő földi angyala valakinek!

Lélekölelésem:

Asajah

spirituális tanácsadó- life coach
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum

energiagyógyász–angyalterapeuta