GONDOLATOK kategória bejegyzései

Tanmese a bántalmazásról és a szeretetről

 

Egy nap Buddha egy kis falun sétált keresztül. Hirtelen egy nagyon mérges és igen udvariatlan fiatalember szólította meg.

– Nincs jogod másokat tanítani! – kiabálta – Pontosan olyan buta vagy, mint bárki más! Te is hamis vagy!

Buddha egyáltalán nem lett dühös, békésen figyelte az embert, majd megszólalt.

– Mondd kérlek, ha megajándékozol valakit és az illető nem fogadja el az ajándékod, akkor kié végül az ajándék? Az idegen nagyon meglepődött ettől a furcsa kérdéstől.

– Természetesen hozzám tartozik, elvégre én vásároltam az ajándékot – válaszolta. Buddha elmosolyodott.

– Bizony így van, jól mondod. És pontosan így van ez a dühöddel is. Ha mérges vagy rám és én nem veszem át a dühödet és nem reagálok rá, akkor a dühöd visszaszáll rád. Így csak te leszel boldogtalan, én nem.
Csak magadat bántod ezzel.
Ha abba akarod hagyni azt, hogy magadat bántod, meg kell szabadulj a haragodtól és szeretetteljessé kell válnod. Amikor másokat utálsz, te magad válsz boldogtalanná. Amikor viszont szeretsz másokat, mindenki boldog. – Az ember figyelmesen hallgatta Buddha bölcs szavait.

– Igazad van Megvilágosodott – mondta.

– Kérlek taníts meg a szeretet útjára! Szeretnék a követőd lenni – kérte Buddhát.

– Természetesen. Bárkit szívesen megtanítok, aki valóban akar tanulni. Gyere velem! – válaszolt kedvesen Buddha.

A belső kör

A te tudatod kifelé irányul – ez tény, ez nem hit kérdése. Amikor egy tárgyat nézel, tudatod a tárgy felé áramlik. Mondjuk, engem nézel. Ekkor megfeledkezel önmagadról, figyelmed énrám összpontosul. Energiád felém áramlik, tekinteted rám szegeződik. Ez extroverzió, kifelé fordulás. Gyönyörködve nézel egy virágot, figyelmed a virágra összpontosul. Megfeledkezel önmagadról, figyelmedet leköti a virág szépsége. Ezt ismerjük – hiszen minden pillanatban ez történik. Egy csinos nő megy el melletted, és az energiád egyszerre a nyomába ered. Ismerjük a fénynek ezt a kifelé áradását. De ez csak a történet fele. Valahányszor a fény kiárad, te a háttérbe szorulsz, megfeledkezel önmagadról. A fénynek vissza kell áradnia, hogy egyszerre, egyidejűleg lehess alany és tárgy – hogy láthasd önmagad. Ebből nő ki az önismeret.
Mi hozzászoktunk ahhoz, hogy csak így félig-meddig élünk – félig elevenen, félig holtan. Ez a helyzet. A fény apránként kisugárzik, és sohasem tér vissza. Egyre üresebb leszel, mind jobban kiégsz. Egy fekete lyukká válsz. A taoista tapasztalat szerint ez az energia, melyet kifelé áramoltatsz, mindinkább kikristályosodhat, és nem megy veszendőbe, ha elsajátítod visszafordításának titkos tudományát. Ez lehetséges; ebből áll az összes koncentrációs technika tudománya.

Próbálj ki egy kis kísérletet: Állj a tükör elé a fürdőszobában, és először nézd magad a tükörben: te nézel és figyelmed tárgya a tükörképed. Azután változtass a helyzeten, az egész folyamatot fordítsd meg. Kezdd azt érezni, hogy te vagy a tükörkép és a tükörkép néz téged. A helyzet hirtelen megváltozik; roppant energia kezd áramolni feléd. Először talán félelmetes lesz, mert még sosem csináltad, nem tudtad, hogy ilyesmi létezik; őrültségnek tűnik az egész. Talán megborzongsz, egész tested remegni kezd, vagy kicsúszik a talaj a lábad alól, mert eleddig minden támpontodat a kifelé fordulás jelentette. A befelé fordulást fokról fokra lehet elérni. De a kör bezárul. Ha mindezt néhány napig csinálod, meg fogsz lepődni, mennyivel élénkebbnek érzed magad egész nap. Elég néhány percet a tükör előtt állva töltened és hagynod, hogy az energia visszaáramoljon hozzád, hogy a kör bezárulhasson – és amikor a kör bezárult, mélységes csönd támad. A csonka kör nyugtalanságot eredményez, a teljes kör pedig nyugalmat. A középpontba juttat, és amikor a középpontban vagy, összeszedett vagy, akkor van erőd. Az erő a tiéd. – Osho:Tükör meditáció

Szeretettel ajánlom Nektek, Osho Dinamíc meditációját – igazán inspiráló, eredeti zengése mindenkit felráz:

 

Minden okkal történik…

“Akarnunk kell a változást. Fel kell ismernünk a fájdalmat, amit akkor érzünk, ha nem változtatunk, és látnunk kell azt az örömöt, amit akkor fogunk átélni, ha megváltozunk.” – Adam J. Jackson

Minden és mindenki okkal érkezik az Életünkbe. Az események nem véletlenszerűek – mi vonzottuk be őket oda. Lehet ez egy találkozás, egy váratlan lehetőség, egy betegség, egy veszteség, egy örömhír, vagy bármi más… El kell fogadnod, hogy amit bevonzottál az előtted áll, ne legyen benned ellenállás.
Egy dolgot tehetsz, fel teheted a nagy kérdést magadnak: Miért történik ez velem? Mi az oka, mit tanulhatok belőle? Mire akarja felhívni a figyelmemet az Élet?
Figyeld a visszajelzéseket – figyeld az érzéseidet… és éld meg az érzéseidet. Bármi legyen is az …félelem, szomorúság, csalódás, vagy öröm… Megtapasztalni jöttünk, érezni, megélni, átélni… Minden ami történik veled téged szolgál, fejlődni segít.

Kép: Ganésha, a Szerencse elefántfejű Istene

Higgy a sorsodban higgy abban, hogy mindenre van megoldás, higgy abban, hogy mindig van feljebb…higgy abban, hogy mindig olyan feladatot kapsz, amit meg tudsz oldani – ami megfelel a spirituális létezésednek. És előbb utóbb rájössz, hogy minden áldás – áldás, mert hozzásegít, hogy általa jobban megismerd magad.  Bízz a Gondviselésben! Teremtsd meg a szerencsédet – a spirituális ember céltudatosan halad!
Minden konzultáció ajándéka csakra-aura harmonizálás, energetikai rezgésszint emelés. Spirituális tanácsadással, sorselemzéssel, blokkoldással, önbizalom erősítéssel szeretettel várom az ezotéria iránt érdeklődő Hölgyeket!

Lélekölelésem:

Asajah

spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Sorselemzés- Tarot – Számmisztika – Csipetnyi asztrológia
Energetikai tisztítások – rezgésszintemelés
Angyalmágiák – Angyal tanfolyamok
Életvezetési tanácsadás – spirituális terápiák
Bejelentkezés, kapcsolat: délelőtt 10-től este 20-ig – hétvégén is!
Elérhetőségem: 06202782612
Budapest, Örs vezér tere – Asajah Stúdió
Messengeren és skypeon is elérhető vagyok – előre egyeztetés alapján.
Ezoterikus szakterületeim:
http://asajah.hu/szolgaltatasok/spiritualis-tanacsadas-holgyeknek-asajah-studio-3.php

Kívánom Neked…Kívánom neked a csend szépségét, a napfény dicsőségét, a sötétség rejtelmét, a láng hatalmát, a víz és a föld higgadt erejét, a levegő édességét és a szeretetet, mely ott található minden dolgok gyökerében. Az élet csodáját kívánom neked.

Kívánok neked mindent, ami csak jó – kiváltképp az újrakezdés képességét. Tanulj a szomorúságból és a hibákból! Aztán indulj tovább! És mindenekelőtt kívánok neked bátorságot! Ez a bölcsője minden másnak!

A világ tele van csodákkal. Fogadd el őket, és örülj nekik! Ne hagyd, hogy bármi is megfosszon az élet szeretetétől!

– Pam Brown

Emlékezz!


Szabad akarattal jöttél…
Emlékezz: a Földet választottad iskoládul, a legnehezebbet, ami az Univerzumban létezik. Gaia egy csodálatos entitáns, egy olyan spirituális bolygó,  ahol az azonnali karma rezgésében élhetsz. Elérted, tiéd a kiváltság. Kiválasztott vagy, a mesterek folyamatosan megjelennek az életedben (a gyermekeid, a főnököd, az anyósod, apósod…). Töltheted itt az időt nagyon jól…hálával, belső békével… Mindenkor emlékezz arra, hogy a Te választásod volt, hogy ide jössz, Te választottad minden „problémádat” és a „nehéz embereket” az életedben, mielőtt idejöttél. Mert ez ad lehetőséget a hibák kijavítására , a fejlődésre és a tanulásra. Mindez a Te akaratod, és a Te választásod volt.

“Gyógyítóvá nem válunk.
Gyógyítónak születünk.
Ezek vagyunk.

Mesélővé nem válunk.
A meséket magunkkal hozzuk,
azokat amiket mi és az őseink átéltek.
Ezek vagyunk.

Művészekké nem válunk.
Művészként születünk.
Ezek vagyunk.

Íróvá…táncossá…zenésszé…segítővé…békefenntartóvá nem válunk.
Ilyennek születünk.
Ezek vagyunk.

Ebben az értelemben; a szeretetet nem tanuljuk.
Szeretetként jövünk.
Szeretet vagyunk.
(Clarissa Pinkola Estés)

A spiritualitás nem egy vallás, spirituálisnak lenni mindössze annyit jelent, hogy kapcsolatban vagy a saját isteni éneddel.
Csodákkal áldott megtapasztalásokat kívánok Mindenkinek!
Lélekölelésem:

Asajah
spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Találj rá önmagadra!

Azok az emberek, akik egy frekvencián vannak több ezer kilométerről is megérzik egymást és összekapcsolódnak; akik nincsenek egy hullámhosszon, azok akkor sem tudnak összekapcsolódni, ha egymás mellett állnak egy szobában. Minden lényeges és jelentőségteljes találkozás a rezgések összhangjában történik. Ezért mondjuk mindig, hogy elsődleges feladatod, hogy te boldoggá válj, találj rá önmagadra, teljesedj ki, rezegj magas frekvencián, mert ha így teszel, akkor megtalálod azokat akik szintén így éreznek. – Abraham Hicks


Mindig vedd körbe magad olyan emberekkel, akik segítenek a külső-belső harmónia megteremtésében!
SZERESD, TISZTELD, BECSÜLD MAGAD, MERT HA NEM TESZED MÁSOK SE FOGNAK!
Spirituális tanácsadásra várlak, ha elakadnál életed sorsdolgaiban.

Szeretettel segítek, hogy szembenézz és visszatalálj valódi önmagadhoz, hogy a valódi lényed erejével gondolkozz.

Szeretettel várom a spirituális úton járó Hölgyeket!

Lélekölelésem:

Asajah

spirituális tanácsadó- life coach
léleklátó médium
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász–angyalterapeuta

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek!
Budapest-Örs vezér tere, Asajah Stúdió
Bejelentkezés, időpontkérés: 06202782612
Elérhetőségem: délelőtt 10-től este 20-ig – hétvégén is, előre egyeztetéssel!
Messengeren és skypeon is elérhető vagyok.
Ezoterikus szakterületeim:
http://asajah.hu/szolgaltatasok/spiritualis-tanacsadas-holgyeknek-asajah-studio-3.php

Lásd meg az Élet apró örömeit, légy jelen a mostan!

Minden nap egy új lehetőség, hogy megmutasd magad a világnak.

Húzd ki magad, és büszkén vállald a sorsodat.  Soha ne felejtsd el: értékes vagy, szerethető vagy, különleges és egyedi vagy.  Gondolatban vizualizálj  magad köré egy boldogságburkot fénylő gyémántló energiával és indulj el a hétköznapi lehetőségek felé.
Mindenki a saját karmáját éli – teremts pozitív életérzéssel pozitív karmát magadnak. Ne törődj a rosszakarókkal, az irigyek lekicsinylő humorával –  alacsony rezségükkel nem érnek fel hozzád – tőlük te magasabban állsz. Zárd ki a külvilági ingereit,  az egó által kreált gondolatokat!

Te csak légy önmagad, a saját ritmusodban, a saját tempódban végezd a dolgodat és találd meg az egyensúlyodat. Minden este összegezd a napodat, és alapozd meg a másnapodat – így frissen tudod majd indítani a reggelt.


Mindig azok vannak jelen az életedben, akikkel dolgod van akiktől tanulhatsz, akikkel karmát egyenlíthetsz ki – akiket taníthatsz. Higgy saját magadban, ragyogtasd fel a lelked.
Használd ezt a ritmikus mantrát, és írd át a negatív rezgéseket:
“Életemben minden rendben van – egészségben, félelem nélkül, jólétben élek – szeretem magam és hagyom, hogy szeressenek!”
Engedd el tehát a negatív gondolataidat és vedd körül magad magas rezgésű,  pozitív emberekkel, barátokkal, a szeretteiddel. Légy vidám sorsteremtő, mert létezni varázslatos lehetőség.
Tedd szebbé a napját azoknak, akiket szeretsz, egy apró pici mosollyal, egy biztatással, egy öleléssel. És ha bármikor elakadnál keress meg, hogy egy inspirációval segítselek!

Szeretettel várom tanácsadásaimra a spirituális úton járó Hölgyeket!

Lélekölelésem:

Asajah

spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Sorselemzés- Tarot – Számmisztika – Csipetnyi asztrológia
Energetikai tisztítások: csakra-aura harmonizálás, rezgésszint emelés
Angyalmágiák – Angyal tanfolyamok
Életvezetési tanácsadás – spirituális terápiák
Bejelentkezés, kapcsolat: délelőtt 10-től este 20-ig – hétvégén is!
Elérhetőségem: 06202782612
Budapest, Örs vezér tere – Asajah Stúdió
Messengeren és skypeon is elérhető vagyok – előre egyeztetés alapján.
Ezoterikus szakterületeim:
http://asajah.hu/szolgaltatasok/spiritualis-tanacsadas-holgyeknek-asajah-studio-3.php

A hátizsák – tanmese

Egy tanítvány egyszer megkérdezte a Mestertől:
Okos és bölcs vagy. Mindig jól érzed magad, és sohasem vagy dühös.
Kérlek, segíts nekem, hogy én is olyan legyek.
A Mester beleegyezett, és megkérte a tanítványát, hogy hozzon krumplit és egy hátizsákot.
Amikor megsértődsz, mérges leszel, és neheztelsz valakire, – mondta Mester – fogj egy krumplit, írd rá annak a bizonyos embernek a nevét, és tedd be a hátizsákba.
– Ennyi az egész?– kérdezte döbbenten a tanítvány.
Nem – mondta a Mester – a hátizsák mindig nálad kell, hogy legyen. Valahányszor, amikor valami problémád van valakivel, tegyél bele egy új burgonyát.

A tanítvány követte a Mesterét utasítását.

Ahogy telt az idő, hátizsák egyre nehezebbé vált, majd tele lett. Ráadásul az, hogy mindenhova kellet cipelni, meglehetősen kényelmetlen volt. Ezen kívül az a krumpli, amely elsőként került a hátizsákba, rohadni és penészedni kezdett. A többi burgonya pedig vagy hajtani kezdett, vagy megromlott, és kellemetlen szagot árasztott.
A tanítvány odament a Mesterhez, és panaszkodni kezdett:
Nem tudom ezt az undorító dolgot mindenhova magammal vinni. Először is a hátizsák nehéz, másodszor a krumplik romlanak. Találj ki valami más megoldás nekem!
A Mester erre azt mondta neki:
Ugyanez történik a Lelkedben. Csak azt nem azonnal veszed észre. Bizonyos dolgok szokássá válnak. A szokások befolyásolják a természetünket, viselkedésünket, és így születnek a rossz tulajdonságok. Lehetőséget adtam neked, hogy megfigyeld ezt a folyamatot. Minden alkalommal, amikor megsértődsz, vagy neheztelni kezdesz valakire, vagy fordítva: te sértesz meg valakit, gondold át, hogy szükséged van-e egy újabb burgonyára?

Nyisd ki a lelked ajtaját…

Miben hiszel?
Hiszel-e bennem?
Hiszel-e abban, hogy képes vagy Velem élni és beszélgetni?
Hiszed-e azt, mialatt a Velem tökéletesen összeforrt és egységben lévő lelki életedet éled, hogy életed működik, hogy teljesen valóságos életet élsz, és hogy annak nincs egyetlen olyan területe sem, ahol ez az életmód ne működne?

Fordíts időt mindazon dolgoknak a rendszerezésére és felmérésére, amelyekben hiszel, és mindenek felett, tanulj meg ezek szerint élni.
Nagyon sok olyan lélek van, akik elmulasztják a gyakorlatba átültetni ezt az életmódot. Beszélnek róla, de még saját maguknak, és a világnak sem bizonyították, hogy az működik, és hogy amikor mindenben felismersz engem, és hívsz Engem, és amikor az Én segítségemet kéred, akkor az életedben minden kezd a helyére zökkenni.
Ha engedelmeskedsz a lelked mélyén megszólaló finom, lágy hangomnak, egy szépséges virághoz hasonlóan te magad is kezdesz majd megnyílni, és látni fogod az élet igazán valóságos és csodálatos arcát. – Eileen Caddy: Nyisd ki a lelked ajtaját

A boldogság titka – Tanmese

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta nagy titkot őriz egy varázsládikában, ami az élet minden területén sikeressé teszi és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, meg is próbálták ellopni a ládikát, de hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta őket élni. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett.
Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
Uram én is olyan boldog szeretnék lenni, mint Te. Megmutatod nekem hogyan érjen el a boldogságot?
A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
Neked megmutatom a boldoggá válás titkát! Gyere velem és nagyon figyelj!

Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát: a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit követned kell egész életedben.
Az első lépés az:
–Tudd , hogy Isten mindig veled van és ezért szeretned kell Őt és hálát adnod neki , mindazért amid van.
A második lépés az:
–Szeretned kell önmagad és minden lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
–Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok. Sokat várok magamtól.
Nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni.
Ezt hívják: MAGAS ÖNBECSÜLÉSNEK.
A harmadik lépés:
–Gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz.
Vagyis, ha azt gondolod okos vagy, viselkedj okosan.
Ha azt gondolod képes vagy, tedd meg, amit kitűzöl magad elé.
Ha azt gondolod nincs akadály, amit le ne tudnál győzni, akkor tűzzél ki célokat és valósítsd meg őket.
Ezt hívják: MOTIVÁCIÓNAK.
A negyedik lépés:
–Ne irigyelj senkit azért amilye van, vagy ami ő maga.
Ők elérték céljukat, Te érd el a sajátjaidat!!!
Ötödik lépés:
— Ne őrizz a szívedben haragot senki iránt, mert ez az érzés nem engedi, hogy boldog légy!
Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts!!!
Hatodik lépés:
— Ne vedd el azt ami a tiéd , mert a természet törvényei szerint, ha valakitől elvesznek valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit te elvettél.
Fizesd meg a tartozásodat, add vissza ami nem a tiéd.
Kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti.
Így biztosítod a békédet.
Hetedik lépés:
–Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van, hogy szeressék és tiszteljék.
Nyolcadik lépés:
— Mindig mosolyogva kelj fel, fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban. Gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van. Segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem kapsz cserébe. Figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat. Nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így BOLDOGOK LEGYENEK!