GONDOLATOK kategória bejegyzései

Mindig térj vissza magadhoz!

„Úgy éld az életed, hogy soha ne veszítsd el önmagad. Ha az aggodalmaid, félelmeid, vágyaid és dühöd eluralkodik feletted, eltávolodsz magadtól és elveszíted magadat. A lényeg, hogy mindig térj vissza magadhoz.” – Thich Nhat Hanh

Abudantia mandalája

“Amikor már képtelenek vagyunk változtatni egy helyzeten, akkor változtassuk meg saját magunkat.” – Viktor Emil Frankl

Kép: Abudantia mandalája

Abundantia a gyarapodás, a pénzáramlás, a siker római istennője. Segít megóvni a megtakarításokat és befektetéseket; segít a nagyobb vásárlásokban (például ház, jármű) vagy az üzleti vállalkozásban. A római mitológia szerint Abundantia egy pénzérmékkel és gabonával töltött bőségszarut hordozott magával, amit aztán ajándék gyanánt az alvó ember házában hagyott. Őt hívhatod segítségül minden pénzzel kapcsolatos ügylethez. (Ha hívod őt, merítkezz bele gondolatban a mandala közepébe…)

Csodálatos képzelőerőd segítségével mindent elérsz, amit csak szeretnél – használd! Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó – life coach
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta 

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu

Felelősséged, hogy jó ember legyél!

“Nem felelősségem azt az embert megváltoztatni, aki engem bántani akar.
Felelősségem magamon változtatni, hogy ne hagyjam, hogy bánthassanak.
Felelősségem megtanulni nemet mondani.
Felelősségem a békességemet megőrizni.
Felelősségem a bántást elutasítani és a saját lelkemre igent mondani.
Nem felelősségem, hogy te jó ember legyél.
Az a felelősségem, hogy én jó ember legyek.”

Önmagadra találsz…

“Megdöbbentően sokan hiszik, hogy akkor spirituálisak, amikor csak és kizárólag jó dolog történik velük, ha állandóan a szeretetről beszélnek, és mindent elfogadnak. Hogy akkor igazán spirituálisak, amikor tisztító kúrát végeznek, illatos füstölőket gyújtanak, jógáznak, mantráznak, mudráznak, elolvassák a heti csillagállást, megosztanak egy szívbemarkoló Müller Péter bölcsességet, miközben tettek nélkül hátradőlnek egy hazug életben. A spiritualitás ezzel szemben az, amikor fellapátolod a trutymót magadból, szembenézel magaddal, a félelmeiddel, az árnyékos oldaladdal, és nem kábítod tovább magad. Nem fordulsz el többé Önmagad elől, hanem lefejted magadról a hazugság vakságban tartó hályogát és önmagadat rehabilitálva, önmagad partnereként, nem másra mutogatva, felállsz a földről és Önmagadra találsz. Ez persze nem sétahajózás, de ez is a spiritualizmus része.” – S. M.

Adventben

November 29-én, vasárnap elkezdődik a Karácsonyi ünnepkör!

A Béke angyala érkezik meg minden igaz ember otthonába – üdvözölhetjük most Mihály arkangyal energiáját, amely megerősít bennünket hitünk erejében.

Este szeretteink körében gyújtsuk meg a Béke angyalának gyertyáját az Adventi koszorún. Lelkünkben üdvözölve Mihály Arkangyalt a hit, az erő és védelem angyalaként. Mert ő megköti a gonosz erőket, erőt bátorságot ad és tisztító-gyógyító erejével megerősíti bennünk a hitet. Áthangol a szeretet rezgésére.
Ahol gyűlölet van oda szeretet kerüljön, ahol sérelem van oda megbocsátás. Ahol széthúzás, oda egyetértés. Ahol tévedés, oda igazság. Ahol kétség, oda hit. Ahol kétségbeesés, oda remény. Ahol szomorúság, oda öröm érkezzen!
Legyetek lélekben azokkal a szeretteitekkel, akikkel most nem lehet – gondoljatok azokra,k akik már nem lehetnek köztetek.
Most érdemes letenni a múlt terheit, oldásnak is jó ideje lehet. Békülésre, és megbocsátásra is jó hangulatú energiák mozognak. Áramoltasd a szeretetet – Áldott Adventi várakozást!

Mindenki csak azt tudja adni, ami a szívben van. Szeretetet és Fényt küldök Nektek – áldásos energiák töltsenek benneteket. Legyen a szívetek hitben – a lelketek szeretetben!

Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó – life coach
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu

A szíved útján…


Az embernek néha bele kell vágnia olyasmibe, amit helyesnek érez – azzal vége. Úgy értem: amiről a szíve azt súgja, hogy meg kell tennie. És ha utána elkezd rágódni a dolgon, és úgy érzi, megfeküdte az agyát, amit művelt, úgy, mintha a gyomrára ment volna, olyankor megbánja, és azt képzeli, rosszul tette. (…) Csak épp az nem jut az emberek eszébe, hogy nem a szívükben kellene kételkedniük, hanem éppenséggel ezekben a kétségekben. (…) Arról pedig, amit az ember szíve rejt – a legjobb nem beszélni. – Stephen King

A panaszkodás íze – tanmese

Az idős hindu mesternek már elege volt tanítványa folyamatos panaszkodásából, ezért aztán elküldte sóért. Amikor a tanítvány visszaért, azt mondta, tegyen egy marékkal egy pohár vízbe és igya meg mind.

Milyen az íze? – kérdezte.
Nagyon sós! – válaszolta az ifjú.
A mester elmosolyodott, és azt mondta, hogy most dobjon ugyanennyi sót a tóba. Mind a ketten elgyalogoltak hát a tóhoz, és a fiú beledobta a marék sót. A mester pedig így szólt:
Akkor most igyál a tó vizéből!
Miután a tanítvány egy nagy kortyot megivott, ezt kérdezte tőle:
Milyen az íze?
Sokkal jobb, sokkal frissítőbb.
Érzed benne a sót? – kérdezte a mester.
Nem – válaszolta a tanítvány.
A mester ekkor leült a fiú mellé, és nagyon kedvesen elmagyarázta neki a következőt:
A fájdalom ebben az életben olyan, mint a tiszta só: sem több, sem kevesebb. A fájdalom mennyisége mindenkinek ugyanaz, de hogy ugyanaz a fájdalom kit mennyire mar, már az edény méretétől függ, amiben feloldjuk. Így aztán, amikor fájdalmat tapasztalsz, csak egyetlen dolgot tehetsz, mégpedig azt, hogy kitágítod a tudatodat. Nem kell többé, hogy pohár legyél, lehetsz a tó is.”
Brahma Kumaris

Te vagy minden ősöd álma!

“Egy család fekete bárányai valójában a családfájuk felszabadítói.
Azok a családtagok, akik nem alkalmazkodnak a családi szabályokhoz vagy hagyományokhoz, akik folyamatosan próbálják forradalmasítani a meggyőződést.
Akik a családi vonalak jól megvert ösvényei ellen választanak, azok, akiket kritizálnak, ítélkeznek, sőt elutasítsanak.
Ezeket azért hívják, hogy megszabadítsák a családot az egész generációkat frusztráló ismétlődő mintáktól.
Ezek az úgynevezett ” fekete bárányok “, azok, amelyek nem illenek, amelyek lázadással üvöltenek, valójában javítanak, méregtelenítenek és új virágzó ágakat hoznak létre a családfájukon.
Számtalan irreális vágy, összetört álom vagy őseink frusztrált tehetsége mutatkozik meg ezen a lázadáson keresztül.
Tehetetlenségért a családfa bármit megtesz a törzse semleges és mérgező pályájának fenntartásáért, ami nehézkessé és konfliktusossá teszi a lázadó feladatát.
Hagyd abba a kételkedést, és vigyázz a ritkaságodra, mint a legdrágább virág a fádon.Te vagy minden ősöd álma.” – Bert Hellinger