Pozitív megerősítések Louise L. Haytől


1. Minden úgy történik, ahogy lennie kell. „Ami megtörtént, az megtörtént, a múltnak ezzel vége. Most már módodban áll úgy bánni magaddal, amint szeretnéd, hogy veled bánjanak.”
2. Ha megéled a gyászt, meggyógyulsz általa.
3. A szeretet irányít minden emberi kapcsolatot.
4. Legyen fontosabb a szeretet, mintsem a veszteség.
5. Örülj annak, hogy élsz és szeretsz.
6. Szeresd az életet, mert az élet is szeret téged.
7. Minden helyzetben megtudod találni az örömöt.
8. Minden vég egyben a kezdet is.
9. A nehéz időszakok mindig arra emlékeztessenek, hogy milyen fontosak az emberi kapcsolataid.
10. Még a súlyos veszteség is lehet ajándék, mert értékes dolgokat tanulhatunk, tapasztalhatunk meg általa.
11. Bármilyen veszteség is érjen bennünket, mi határozzuk meg, hogy mennyire szenvedünk tőle, mert nem kell szenvednünk. A veszteségnél fellépő fájdalmat szeretetté is varázsolhatjuk.
12. Ne kritizáld magadat! Úgy vagy jó, ahogy, de ha elégedetlen vagy, bármikor változtathatsz! Mások kritikájára se negatív kritikaként tekints. „Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet.”
13. Az elengedésnek gyógyító ereje van. „Amikor kesergünk a múlt felett, átéljük annak emlékét, és kimaradunk a jelen valóságos élményeiből.”
14. Ne ijesztgesd vagy terrorizáld magadat negatív gondolatokkal és félelmekkel, ugyanis ezek energiát vonnak el tőled. Mikor legközelebb ijesztgetnéd magad, inkább gondolj valamire, ami megnyugtat! Illetve fogadd el, hogy néha kellenek a negatív élmények, szükségszerűek, mivel ezekből tanulhatsz. „Elméd egy szerszám, amit úgy és arra használsz, ahogy és amire akarod.”
15. Légy türelmes magaddal, ne siettesd a dolgokat és engedd meg magadnak néha, hogy tökéletlen legyél.
16. Nem attól leszel szerethető, hogy minduntalan igyekszel megfelelni másoknak.
17. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akik támogatnak téged.
18. Ne akarj megváltoztatni másokat. Felesleges időpazarlás ezzel próbálkozni. „Az a dolog, amit a legnehezebb megtenned, ami a legnagyobb ellenállást váltja ki belőled, egy előtted álló újabb lecke.”
19. „Ha igaz, hogy a gondolataid formálják jövődet, szeretnéd, ha bekövetkezne, amit éppen gondoltál? (…) Tetten érni gondolatainkat olykor nehéz, hiszen gyorsan peregnek.”
20. „Ha boldogan szeretnénk élni, meg kell őriznünk optimizmusunkat. Ha sikereket akarunk elérni, hinnünk kell képességeinkben. Ha szeretetre vágyunk, nem vezérelhet bennünket a gyűlölet. Ami sugárzik belőlünk, amit hangoztatunk, hasonló formában visszajut hozzánk.”