Tavaszi vendégváró

Medvehagymás pogácsa

Házilag, frissen, finomat. Akár a húsvéti asztalra is kerülhet – de nasinak és  vendégvárónak is kiváló.
Hozzávalók:
-3 dkg élesztő
-1dl tej
-1dkg cukor
-50 dkg liszt
-25 dkg margarin
-2 db tojássárgája
-1 dl tejföl
-só
-1 csokor medvehagyma
-1db tojás a kenéshez

Elkészítése: A medvehagymás pogácsa elkészítéséhez az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a tojássárgákat, a t és a sót. Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit konyharuhával letakarva, fél órát meleg helyen pihentetünk.
Közben a medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, a vastag szárakat kiválogatjuk, a többit vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, majd egymásra hajtva újabb 20 percig langyos helyen pihentetjük, kelesztjük.
Ezután ismét kinyújtjuk a tésztát, és megszórjuk a maradék medvehagymával. Az előbbi módon ismét felcsavarjuk, majd óvatosan ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
A pogácsákat megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 percet pihentetjük.
Ezt követően 175 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ízletes, különleges – igazi  ínyenceknek! Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu