Változtasd meg a gondolkodásodat!

Azzá válsz, amire gondolsz, azzá is válsz, amit magadnak mondasz.

A legnagyobb erővel bíró szavak, amiket magadnak mondhatsz akkor, amikor feszültnek és nyugtalannak érzed magad egy közelgő esemény kapcsán, a következők: „Szeretem magam! Szeretem magam! Szeretem magam!”


Akárhányszor azt mondod, hogy:  „Szeretem magam!”, a félelmeid elszállnak, a bátorságod megnő. Ezek a szavak – „szeretem magam” – olyannyira erősek és pozitívak, hogy a tudatalattid azonnal parancsként értelmezi őket. Azonnali befolyással bírnak így a gondolataidra, érzéseidre és attitűdödre. A testbeszéded javul, a tartásod egyenes lesz. Arcod sokkal pozitívabbá válik és felderül. A hangod erősebb lesz, magabiztosságot áraszt. Sokkal jobban érzed magad a bőrödben, együttérzőn és barátságosan bánsz majd  mindenkivel, aki körülvesz.
Az énfogalmadon való változtatással elindulsz azon az úton, amely gondolataid és azáltal életed  megváltozásához vezet. Kialakítod világos, pozitív, izgalmas és inspiráló énideálodat, amely összhangban áll azzal a kiváló emberrel, akinek képzeled magad.
Ha olyannak képzeled magad, aki bármibe is fogjon, mindig a legjobb formáját hozza, azzal pozitív énképet alakítasz ki. Végül magas és megingathatatlan szintre fejleszted önbecsülésed azáltal, hogy szereted és feltétel nélkül elfogadod magad mint értékes és mindenre érdemes embert. – Brian Tracy