A sárgarépa, az édesgyökér
A répa természetes ízét emeli a sütőben sütés, ha viszont markánsabb, pikáns aromákat szeretnél, akkor bátrabban érdemes használni a fűszereket.
Fűszeres sárgarépa
Hozzávalók négy személyre:
– 8 darab sárgarépa
– 1 ek méz
– kevés olívaolaj
– 2 gerezd fokhagyma
– ízlés szerint chili
– ízlés szerint só
– ízlés szerint bor
– ízlés szerint kakukkfű
– ízlés szerint zsálya
– ízlés szerint rozmaring
Elkészítése: A sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeket. A fűszereket ízlés szerint szórjuk a répákra, a mézből is saját szájízünknek megfelelően csorgassunk rájuk, végezetül kevés olívaolajjal locsoljuk meg, majd toljuk a 180 fokos sütőbe 25-35 percre. Gusztán tálalhatod.
Mennyei íz-aromák – ha tetszett, Te is elkészítheted – nekem nagyon bejött! Szeretettel, léleköleléssel:
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu