A gondolat ereje

Bizony teremtő lények vagyunk.
Minden ami a fizikai világban megvalósul, az először egy gondolat volt az okos fejünkben. Mivel az ember egy két lábon járó elektromos áramkör, a gondolataink is rezgéseket bocsátanak ki és a hasonló a hasonlót vonzza elvéből kiindulva, magunkhoz vonzzuk gondolatunk tárgyát. Idő csak itt fizikai világunkban létezik, a lélek (asztrál) és szellem (kauzál) világában nem.

Szóval ha kigondoljuk teremtésünk tárgyát, akkor az már az asztrál és többi síkon megteremtődött, a fizikai világunkban pedig elindult felénk. Úton van hozzánk. És itt lép be az idő fogalma fizikai síkon. Lehet csökkenteni az idő távot a gondolat erejének növelésével. De! Még egyszer utalnék arra a mondatra amivel kezdtem: „Vigyázz mit kérsz, mert megkapod”.
Jól nézzük át teremtési naplónkat és kérjük a Teremtő segítségét annak megválaszolásában, hogy valóban kell-e, szükségünk van-e arra a bizonyos dologra. Mondhatjuk azt is, bár ezt a kis ego-nk nem szereti hallani, hogy:  „Atyám legyen meg a te akaratod”. Isten a legjobbat akarja nekünk. Ha bevonjuk Istent is a teremtési körünkbe, akkor azzal a biztos tudattal élhetünk, hogy amelyik teremtési elképzelésünk megvalósult, az az isteni gondviselés beleegyezésével jött létre, ami pedig nem valósult meg, az nem egyezik az Isten által számunkra kijelölt utunkkal. És máris könnyebben engedjük el meg nem valósult terveinket, és nem görcsölünk, nem vállalunk plusz munkát, hogy többet keressünk, nem veszünk fel hitelt, hogy meg tudjuk engedni magunknak.

És most nézzük meg jó és rossz gondolataink erejét.
Abból kiindulva, hogy minden gondolat teremtéssel jár a jó és rossz gondolatoknak is van manifesztálódása fizikai világunkban. Itt is érvényesül a hasonló a hasonlót vonzza elv, a jó gondolatokat kibocsátó emberek – jóindulat, szeretet, hála, önzetlenség, boldogság, megelégedettség stb… hasonló gondolkodású emberekkel kapcsolódnak. Míg a rossz gondolatokat tápláló emberek – harag, irigység, rossz indulat, cinizmus, düh, önzőség stb…. szintén ilyen gondolkodású embertársaikkal fognak kapcsolatba lépni.

Ez a magyarázata, hogy az egyik ember jól érzi magát a bőrében, szép a világ számára, csupa jó dolog történik vele, míg a másik embernek pokol az élete. Ebben az esetben is kérjük Mennyei Atyánk segítségét, hogy tisztítsa meg negatív gondolatainkat, valljuk meg neki igaz érzéseinket még ha azok rosszak is, ő tud segíteni letenni ezeket.
Az egyetlen hely ahol kiadhatjuk a rossz érzéseinket és gondolatainkat, az Isten színe előtt történjen és SEHOL MÁSHOL!!! Csak a jóra gondoljunk, keressük mindenben, mindenkiben a szépet és jót és meglátjuk egy idő után szokásunkká fog ez válni és észrevétlenül változik az életünk pokolból paradicsommá. – L. F.