A hála felemeli a rezgésszintedet!

1. A hála elvonja a negatív gondolatokat az elménkből.
Mivel az agyunk nem tud a negatív és a pozitív dolgokra egyszerre koncentrálni, így tökéletes megoldás arra, hogy a negatív gondolatokról elvonjuk a figyelmet. Ha pedig kiiktatjuk a rossz emlékeket, történéseket, akkor megnyugszik a háborgó elménk és a pozitív gondolatoktól boldogabbá válunk.

2. A hála hatására aktiválódik a jobb agyfélteke.
A hálás dolgok leírása közben, aktiválódik a jobb agyfélteke, ami az érzéseket és az érzelmeket dolgozza fel. Ahogy leírjuk a szép dolgokat azonnal boldogabbá válunk, hiszen kapcsolódunk azokhoz a dolgokhoz, amelyek a jó érzésekért felelősek.

3. A hála aktiválja a boldogságközpontunkat.
A hálálkodás folyamatában dopamin és szerotonin szabadul fel a szervezetben. Mindkettő boldogsághormon, ami jó érzéssel tölt el. Ki ne szeretné jobban érezni magát? Már csak ezért az érzésért, érdemes elkezdeni azt, hogy naponta hálát adjunk, hiszen egy nagy dózis antidepresszánssal ér föl.

4. A hála emlékeztet a pozitív dolgokra az életünkben.
Amikor hálát adunk valamiért, akkor tudatosítjuk magunkban, azokat amik pozitív dolgok az életünkben. És attól hogy kimondjuk, megfogalmazzuk ezeket a gondolatokat, boldogabbá válunk.

5. A hála a rossz dolgokat is jó dolgokká tudja változtatni.
Ez a tudatos gondolkodás egyik alapja, hogy a rossz gondolatainkat, átfordítsuk minket erősítő gondolatokká. Ne a munkahelyi problémákon keseregjünk, hanem adjunk hálát, azért hogy van munkahelyünk. Ha az élet kihívás elé állít, legyünk hálásak azért hogy fejlődhetünk és erősebb emberré válhatunk általa.

6. A hála eszünkbe juttatja, hogy mi a fontos számunkra.
A hála segít abban is hogy megerősítsen minket abban, hogy mi a legfontosabb az életünkben. Ne azon mérgelődjünk, hogy becsúszott egy rossz jegy gyermekünknek a suliban, hanem örüljünk neki, hogy létezik és egészséges.
Bosszantanak a havi számlák?
Legyünk hálásak, hogy van fedél a fejünk felett és hogy folyik a meleg víz a csapból.

7. Kimutathatjuk szeretteinknek mennyire hálásak vagyunk a létezésükért.
Legyen e-mail, sms, vagy telefon, a legrövidebb üzenet is bearanyozza egy ember napját.

Köszönöm, hogy vagy! – ennyi, nem több és a hálánkat fejezzük ki valakinek, mert fontos számunkra. Nekünk egy szó, de valakit nagyon boldoggá teszünk vele. És boldoggá tenni valakit, egyet jelent azzal, hogy ez a gesztus, minket is boldoggá tesz. – forrás: Internet