A karácsonyi asztal hagyományos kedvence

A gyümölcskenyér

Hozzávalók:
16 szelethez:25 dkg liszt
20 dkg kandírozott gyümölcs
15 dkg vaj
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
5 tojás
5 dkg dió
5 dkg mandula
5 dkg darabolt étcsokoládé
2 evőkanál rumaroma
1 citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor

Elkészítés: A kandírozott gyümölcsöket keverd össze a mazsolával, az apróra vágott dióval és mandulával. Locsold meg rumaromával, és hagyd állni legalább négy órán át. A vajat keverd habosra a cukorral és a tojásokkal. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd rakd hozzá a citromhéjat is.
A kandírozott gyümölcsöket forgasd a lisztbe, így nem süllyednek le a tészta aljába. Keverd a masszához, majd az egészet öntsd egy kivajazott, kilisztezett, hosszúkás sütőformába. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd meg. Ha kész, borítsd ki, majd tekerd konyharuhába, és várd meg, míg kihűl. Ízlésed szerint szórd meg a tetejét porcukorral.


Ha csinosra sikeredett, akár ajándékba is adhatod. Ízletes, finom – édes szájúaknak ajánlott! Szeretettel, léleköléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu