A legfontosabb gyümölcs

A szőlő

Káliumban, magnéziumban, kalciumban és vasban, foszforban egyaránt gazdag, és bővelkedik aminosavakban, B-vitamiban is.
A friss csemegeszőlő dióval, rokforttal vagy más kéksajttal és jókora maroknyi vegyes salátával előétel vagy könnyű ebéd, vacsora is lehet – kevés borecettel és szőlőmagolajjal locsolva maga a tökéletes őszi harapnivaló.

Szőlősaláta

Hozzávalók:
– 60 dkg nagy szemű piros rosé szőlő
– 20 dkg feta sajt
– 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj
– 1 közepes fej hagyma
– 10 dkg dió
– 1 evőkanál méz
– snidling
– petrezselyem
– bazsalikom
– őrölt fehér bors
– tengeri só

Elkészítése: A szőlőt jó alaposan megmossuk, a szemeket félbevágjuk, majd tálba tesszük. (Aki nem bírja a szőlő magját, az ki is szedheti.) Hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a snidlinget, a diót, az apró kockára vágott feta sajtot, és az apróra vágott petrezselymet, végül a bazsalikomot. Sóval, fehér borssal ízesítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal elkevert mézzel. Óvatosan átforgatjuk a salátát, majd fóliával lefedve hűtőben jól lehűtjük. Találás előtt összemorzsolt diót szórhatunk még a tetejére. Önmagában is fogyaszthatjuk, kiváló reggelire, uzsonnára, és vacsorára.
Nagy kedvencem  ez a csodás őszi gyümölcs. Ha kedvet kaptál a recepthez, valósítsd meg. Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu