A leve természetes immunerősítő

A hónapos retek szezonja van.

C-vitamin tartama miatt tonizáló hatása van, segít megelőzni a fertőzéseket, a különböző szívbetegségeket, és szabályozza a koleszterinszintet is. Az egyik legjobb immun- és idegrendszer erősítő, de fontos szerepet játszhat a csontszövetek regenerálásban is. Segíti az emésztést, a máj, és az epehólyag egészségének fenntartását.  Két olyan fontos antioxidánst tartalmaz, melyek lelassítják a már kialakult rákos sejtek növekedését, és megakadályozzák az újabbak létrejöttét.
Vízhajtó tulajdonsága miatt tisztítja a húgyutakat, és elősegíti a vesék egészségét. Tavaszi ételként is csodás – itt egy remek recept!


Sült retek mustáros-vajas szószban

Hozzávaló –  négy adaghoz:
– 1 kg retek
– 2 ek olívaolaj
– 1 kk só és bors
A szószhoz:
– 2 ek vaj

– 1 ek mustár
– 2 ek snidling

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szárakat eltávolítjuk. A retket megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk. Egy tálban olívaolajjal összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
A retket egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Forró sütőbe toljuk, nagyjából 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütési idő vége felé a vajat felolvasztjuk, majd a mustárral kikeverjük. A kész retkeket átöntjük egy tálba, összeforgatjuk az öntettel, majd megszórjuk apróra darabolt snidlinggel. Azonnal tálaljuk.
Mindig is szerettem – szendviccsel, vajas kenyérrel, vagy csakúgy.  Salátának is kitűnő főétkezéshez, lereszelve egy kis almaecettel megbolondítva. Szeretettel ajánlom –  fogyaszd rendszeresen –   ha szereted. Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-ezoterikus tanító
tarot-elemző mesterjós
angyalos gyászterapeuta
energiagyógyász spiritiszta
önismereti és párkapcsolati coach

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu